Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул особено разочаровани в Шанхай

В Ред Бул особено разочаровани в Шанхай

34
0
Кристиан Хорнер,Себастиан Фетел,Хелмут Марко

Пилотите на Ред Бул Даниел Рикиардо и Макс Верстапен бяха особено разочаровани от провала на днешния първи ден тренировки на пистата край Шанхай. Те имаха доста амбициозна програма за деня, включваща изпитания на нови детайли и различни варианти на настройки, но лошото време съсипа всичко.

„На практика не можахме да съберем никакви данни. Нямаше начин да проверим различни варианти и изобщо да свършим някаква смислена работа”, каза Даниел, който успя да запише 7 тура сутринта, с осми резултат. „Нямахме време да експериментираме с нищо, нито да проверим нови детайли и утре ще трябва в рамките на 1 час да намерим начин да се справим. Дано времето е добро. Просто трябва да изберем една посока и да се надяваме, че тя ще е вярна. При всички случаи ще е много трудно да се оптимизира всичко за квалификацията и състезанието. Изобщо не е ясно как точно ще загряват гумите и как ще работят.”

Рикиардо изрази съжаление още за отпадането на Малайзия от календара на Формула 1, защото пистата там винаги му е харесвала. Австралиецът има отлични спомени от последното състезание на Сепанг, което спечели.

Макс Верстапен от своя страна направи 4 тура сутринта и заяви, че наистина уикендът е много сложен, като няма никакво време за тестове на новите детайли. Той вярва, че тези компоненти ще донесат още малко притискане на колата.

Макс отново подчерта, че ако в неделя вали, за него ще е трудно да повтори карането си от Бразилия миналата година, просто защото болидът сега няма притискането към пистата на миналогодишния и съответно пилотът няма същата увереност. При всички случаи той просто се надява тимът да е направил нова крачка напред, но ще трябва на сляпо да се изберат настройки за утре.

„Не, нямам предпочитания дали да е сухо или да вали. Обичам и състезания на сухо, но не е проблем и ако вали”, заяви Верстапен.