Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Ред Бул осъзнават, че проблемите не са само в задвижващата система...

В Ред Бул осъзнават, че проблемите не са само в задвижващата система след загубата от Торо Росо

40
0

Екипът на Ред Бул получи поредния неприятен удар през този сезон, след като пилотите на отбора Данил Квят и Даниел Рикиардо останаха зад тези на Торо Росо в днешната квалификация. Докато Карлос Сайнц и Макс Верстапен заеха пето и шесто място, Квят и Рикиардо се класираха едва осми и десети. Така се налага извода, че проблемите не идват само и единствено от задвижващата система на Рено, защото и двата екипа използват едни и същи агрегати.

„Определено уикендът до момента не протича по план“, обясни Рикиардо след квалификацията. „Като цяло днешната тренировка за място бе задоволителна. Успях да вляза в последната част, но в последния сектор направих грешка и загубих време. Като цяло бях най-силен именно там през целия следобед, но на десети завой изпуснах задницата. Не знам по каква причина.

Сега колите на Торо Росо са повече от половин секунда пред нас. Знаем, че ни липсва мощност, но в този случай ни липсват и други неща. Разбира се, че е разочароващо, защото дори да бях направил обиколка без грешка, пак щяхме да сме зад колите на Торо Росо. Този уикенд определено не сме конкурентоспособни.“

Впечатление, което се потвърждава и от Данил Квят.

„Не смятам, че много по-добър резултат от този бе възможен в последната част на квалификацията“, заяви руснакът. „За момента момчетата от Торо Росо са по-бързи от нас или поне бяха днес. Ще видим утре дали нещата ще стоят по този начин и в състезанието, защото там условията са съвсем различни.

Картината в никакъв случай не е ясна. Смятам, че утрешния ден ще бъде денят на истината. Ще се опитаме да извлечем максимума от ситуацията.“