Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено доволни от наваксаното изоставане

В Рено доволни от наваксаното изоставане

85
0

След като Фернандо Алонсо за малко не успя да спечели квалификацията в събота в Барселона в отбора на Рено определено цареше празнично настроение.
Още по време на тестовете през миналата седмица на същото трасе ясно се видя, че французите са наваксали голяма част от изоставането си и че дори са успяли да изпреварят борещите се за четвъртата позиция при конструкторите Уилямс и Тойота.
Все пак никой до началото на квалификацията не се бе надявал на подобен резултат.
И все пак промените по R28 показаха желания резултат.
“Днешният резултат ме прави особено щастлив”, заяви Алонсо с широка усмивка на пресконференцията. Това за мен е най-хубавия ден през този сезон и се надявам да продължим в същата посока. Видя се ясно колко много работа е свършил отбора от Бахрейн насам. Имахме труден и много разочароващ старт на сезона, но направеното през последните десетина дни са първите крачки в правилната посока. Ще подходим агресивно към състезанието и се надявам отново да се върнем там където ни е мястото – на върха. Няма време за почивка, ще продължим да работим още по-мотивирано.”
Нелсиньо Пикет също бе изпълнен с оптимизъм след като за първи път в младата си кариера се класира в топ десет на квалификацията: “Свършихме прекрасна работа през уикенда до този момент, бях много доволен че след чудесната втора част на квалификацията успях да стигна до Q3. Смятам обаче, че можем да се представим още по-добре. Разликите между пилотите са много малки, което означава, че можем да очакваме напрегнато състезание. Все пак обаче е много трудно да се изпреварва на това трасе. Надявам се обаче да направя добро състезание и ще дам всичко от себе си за това.”
“Чудесен резултат”, заяви Пат Саймъндс днес следобед. “Най-накрая упоритата ни работа бе възнаградена. Хубаво е, че успяхме да вкараме и двете коли в топ десет. Позицията на Фернандо пред собствена публика е чудесна, със сигурност френетичната подкрепа му е дала крила и той е успял да свали някоя друга десета. Не трябва да забравяме обаче и чудесното представяне на Нелсиньо, който през целия уикенд е много близо до Фернандо.”