Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Рено се надяват Алонсо да спечели точки

В Рено се надяват Алонсо да спечели точки

36
0

Надеждата на тима на Рено за добро представяне в Гран при на Турция остана Фернандо Алонсо, след като спечели седмо място на стартовата решетка днес. Испанецът върви с добро темпо още от тренировките, но не очакваше да постигне резултат като второто си място на грида на Каталуния.
Днес стигнахме лесно до последната част на квалификацията и ще стартирам в надпреварата от седма позиция, а това е горе-долу това, което очаквахме, въпреки че според мен можехме да се справим и малко по-добре – коментира двукратният световен шампион. – Утре стартът на състезанието ще е жизненоважен, но мисля, че ще можем да се борим за точки. Важно е да не забравяме къде бяхме само два старта по-рано. Вървим напред, това е сигурно – допълни той.
Нелсиньо Пикет обаче отново отпадна от борбата още след първия квалификационен сегмент, въпреки че допреди това вървеше с подобно на Алонсо темпо. В състезанието бразилецът ще се опита да навакса и с помощта на стратегията.
Не направихме най-добрата квалификация днес, но Фернандо завърши там, където очаквахме в по-малка или голяма степен. Конкуренцията отново бе много сериозна, особено в топ 10. Уикендът дотук обаче е продължение на прогреса, който видяхме в Барселона, а това е окуражаващо – допълни шефът операции на пистата от департамента за двигателите Денис Шеврие.