Начало Рали В рали „Средна гора“ се решава кой е трети в ERT

В рали „Средна гора“ се решава кой е трети в ERT

49
0

След като Мурад Бостанджъ (Турция) с Форд Фиеста S2000 си осигури първото място в Европейския рали трофей още с победата си в рали Сливен, стана ясен и втория в класирането – Рашид ал Кетби, сега на предстоящото рали „Средна гора“ – последен кръг от ERT, трябва да се реши кой ще е трети.

Бостанджъ събра 656 т., Ал Кетби – 418, а по 206 имат трима – Рок Тюрк (Словения), нашият Георги Василев  и Золтан Бесеней (Унгария). Предишният кръг – рали „Валтфиертел“ в Австрия бе сепчелено от австриеца Раймунд Баумшлагер с Шкода Фабия R5, който няма друго класиране в трофея. Затова и няма да обърка сметките на никой. В Панагюрище ще се реши спора за третото място, но между двама – Рок Тюрк и нашия Гошо Василев.

За ЕRT в рали „Средна гора“ има 10 заявки, докато за нашия шампионат – 19, от които 4 коли ще се борят и за Hyundai Racing Trophy, както вече писахме. Така че в състезанието се очакват интересни битки и за нашия трофей – шампионската титла на България.

Рали „Средна гора“ започва в петък. Церемониалният старт е от 18.30 ч., а след това от 20 ч. е    с първата скоростна отсечка по улиците на Панагюрище. Тя е с дължина 2,2 км и ще бъде на фарове. В събота и неделя е истинската надпревара. Общата дължина на ралито е 424,86 км, а има 11 скоростни отсечки с обща дължина154,76 км, което е 36% от маршрута. В петък и събота има 6 отсечки с дължина  80,46 км. В неделя има още 5 етапа с дължина 74,30 км.