Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 В Уилямс доволни, че и двамата им пилоти са в топ 10...

В Уилямс доволни, че и двамата им пилоти са в топ 10 на квалификацията

51
0
Гран при на САЩ,СОТА,старт

И двамата пилоти на Уилямс Фелипе Маса и Ланс Строл успяха да се класират в топ 10 на квалификацията за Гран при на Китай. Бразилецът се нареди шести, а съотборникът му бе десети на трасето до Шанхай.

„Фелипе свърши добра работа, след като намерихме малко повече скорост в колата”, коментира техническият шеф на тима Пади Лоу, който днес празнува 55-ия си рожден ден. „Беше окуражаващо да видим къде се намираме спрямо съперниците на тази по-конвенционална писта. Истински тест за болида. А Ланс бе новакът на деня за мен! Според мен той се справи невероятно, за да се класира в топ 10 след като в петък на практика нямаше никакви тренировки. За първи път кара в Шанхай и директно е в Q3! Сега нямаме търпение да видим какво може да постигнем в състезанието, но като цяло съм доволен.”

Според Маса квалификацията бе много добра за Уилямс и той бе щастлив от представянето, бързата си обиколка и баланса на автомобила си.

„Успяхме да се измъкнем пред [Нико] Хюлкенберг накрая и мисля, че сторихме всичко по силите си днес. Трябва да подходим към надпреварата с напълно отворено съзнание, защото времето може да е променливо. Възможно е да вали. Но се надявам, че ще сме в състояние да се борим и да постигнем добър резултат като в Австралия”, допълни Фелипе.

Строл определи първия си опит в Q1 като лош, но сподели, че след това се успокоил и затова следващите обиколки се получиха далеч по-силни.

„Q2 също бе добра сесия. В Q3 пък се класирах с време, което бе с десета по-слабо от най-силното ми постижение в Q1. Бях наясно обаче, че ще е достатъчно за топ 10. В началото бях използвал два комплекта гуми и затова направих само една серия накрая. Не беше добра обиколка, но така или иначе целта ми бе да стигна Q3”, обясни канадецът.