Начало Картинг Ванков, Харизанов и Николов с победи в 5-ия кръг на RaceFacer

Ванков, Харизанов и Николов с победи в 5-ия кръг на RaceFacer

197
0

Миналата неделя на Лаута се състоя 5-ият кръг от Летния любителски шампионат на RaceFacer, който тази година ще се провежда успоредно и с общо генерално класиране от пистите във Варна и Пловдив.

Общо 14 пилота взеха участие в състезанието в категорията над 15 години в Пловдив. От участниците в клас Pro – Супер Финал Б, най-много точки събра Мариян Харизанов, което му донесе и първо място. Втори се нареди Андрей Ненков, а трети Борислав Иванов.

Подиумът в клас Pro

В клас Master първи стана Георги Ванков, който спечели суперфинала и това се оказа решаващо за успеха. На 4 точки зад него остана Делян Мишинков. Последният бе най-бърз в квалификацията, а след това спечели финала с най-бърза обиколка. В суперфинала обаче случи на доста бавен карт и завърши едва 6-и.

Местата на подиума допълни Атанас Милинич, който стана втори във финала и 4-и в суперфинала. Милинич изпревари с 2 точки единствената дама в класа Габриела, което се отличи с 2-о място в суперфинала.

Подиумът в категория Master

В клас Junior 9 деца се бориха за място на почетната стълбичка. Най-доброто си представяне в състезание от SWS записа Цветелин Цонев. Той спечели финала, а преди това беше най-бърз в квалификацията.

В суперфинала обаче имаше технически проблеми с картинга, който в един момент угасна. Цецо все пак завърши 6-и и зае второто място в общото класиране. Победител в него стана Виктор Николов, който спечели суперфинала и направи най-бързия тур.

Втори в суперфинала завърши Петър Шингов, което му донесе 3-ото място в общото подреждане, на точка зад Цонев. Следващият кръг от RaceFacer ще се проведе на 23 август.

Първите трима в клас Junior