Начало Картинг Ванков и Шингов с победи в 8-ия кръг на Лаута

Ванков и Шингов с победи в 8-ия кръг на Лаута

244
0

Миналата неделя се проведе осмият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута в Пловдив. При много добра организация и доста изравнени като скорост картове от по-големия клас пилотите предложиха интересни, но в същото време много коректни битки.

14 пилота взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката. Победител стана Георги Ванков, който спечели Финала, а след това стана 2-и в Суперфинал А.

Подиумът в клас Sprint cup

Втори се нареди Любомир Гърков, който се падна в първата група в квалификацията и не постигна достатъчно константни времена. Наложи се да мине през Финал Б, където стана втори и оттам се класира за Суперфинал А, който спечели. Но това не му достатъчно за повече от 2-ото място.

Трети стана Делян Мишинков. Той допусна грешка, като намали темпото в квалификацията и остана във Финал Б. Успя да го спечели и доби право за участие в Суперфинал А. Там случи на по-бавен карт и завърши 3-и, но направи най-бързата обиколка и това го класира пред Кристиян Иваниов.

В Суперфинал Б първи стана Никола Драгинов,следван от Ангел Ангелов и Борислав Иванов .

В клас Junior 11 деца премериха сили. Победата взе Петър Шингов, за който това е първи успех за сезона на Лаута. Местният пилот бе едва 7-и след квалификацията, но отбеляза голям прогрес в хода на състезанията. В края спечели Финала и Суперфинала, за да убедително първи в общото класиране.

Призьорите в категория Junior

Виктор Николов този път остана втори, като тръгна много силно с първо място в квалификацията и полуфинала. В решителната фаза обаче нямаше много шанс, като не случи на бързи машини.

Местата на подиума допълни Стефан Марудов, следван от Цветелин Цонев, който случи на недобър карт в Суперфинала и загуби много места там още на старта. Само на 1 т. зад него остана Габриел Александров, който направи най-бързата обиколка. В този клас дебютираха Георги Ценов и Димитър Дражев.

Следващите 2 кръга от летния шампионат ще се проведат на 19 септември и 17 октомври.

Резултати от 8-ия кръг на Лаута: