Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Въпросът с клиентските шасита пред решаване

Въпросът с клиентските шасита пред решаване

46
0

Изглежда, че проблемът с клиентските шасита е пред решаване, тъй като преговорите определено прогресираха миналата седмица, след като бяха водени съответните преговори.

Шефът на Форс Индия искаше да има арбитраж за Супер Агури и Торо Росо, за да се реши дали отборите с клиентски шасита имат правото да печелят точки според правилника.

След като Супер Агури се оттеглиха обаче, вече има само две дебатиращи страни, което най-накрая доведе до прогресиращи дискусии.

Наскоро ClubF1 ви информира за среща между Колин Колес и представители на Ред Бул в Залцбург, Австрия, за да се намери компромисно решение и за двете страни.

Съветникът на Ред Бул Хелмут Марко каза, че е оптимист по отношение на намирането на изход от ситуацията и то скоро. Той каза, че двете страни „изглежда да са близо до споразумение”.

Съсобственикът на Торо Росо Герхард Бергер каза, че пътят към бъдещо решение е открит, след като Супер Агури напуснаха, което гарантира, че всички настоящи тимове ще споделят пари от телевизионни права.