Начало Рали Във Форд ядосани на Латвала и Солберг заради катастрофите им

Във Форд ядосани на Латвала и Солберг заради катастрофите им

39
0
Яри-Мати Латвала

Техническият шеф на Форд Кристиан Лорио се ядоса на пилотите на екипа Яри-Мати Латвала и Петер Солберг заради катастрофите им през втория ден на рали Португалия, които ги извадиха от борбата за победата.

Отпадането на Себастиен Льоб (Ситроен) в четвъртък даде огромен шанс на екипа, но и двамата състезатели станаха жертви на невероятно лошите атмосферни условия. Това не се понрави на екипа им, както пролича от казаното от техническия директор.

Беше ни даден невероятен шанс, а ние сами го опропастихме. Два пъти. Битката ни за шампионата направо беше приключила, когато Себ [Льоб] си съсипа ралито и всичко, което нашите пилоти трябваше да направят, беше да вървят стабилно. Бяха наясно, че могат да контролират Мико [Хирвонен]. Просто бе нужно да останат на трасето. Да, разбирам, че може би изглежда прекалено лесно да се заяви така каква бе задачата им, защото навън бе страховито. Но колко други автомобили оцеляха. След излитането на Яри Петер имаше 20 секунди аванс пред Мико – можеше да намали малко. Наистина тотална загуба. Всичко ни бе поднесено на тепсия, а ние я изхвърлихме и след това заровихме надалеч кофата за боклук – бе горчивото метафорично заключение на Лорио.

Във Форд са особено разочаровани заради факта, че Фиести-те се противопоставят наистина чудесно на Ситроен DS3 WRC като скорост. Според Кристиан на сухо Латвала може спокойно да победи Льоб и това носеше допълнителна увереност на отбора, която обаче бе сериозно разклатена от поредните катастрофи. Себастиен обаче явно е най-големия късметлия на света, смята Лорио.

Определено изглежда така, нали? В нито един момент не съм се съмнявал, че е най-добрия – не се става осемкратен шампион случайно, но дори да ме намрази за това, което ще кажа сега, то определено е роден под щастлива звезда, ако се замисли човек какво стана с нашите пилоти – допълни той.