Начало Formula E News Верн и Лотерер ще са пилоти на DS Techeetah във Формула Е

Верн и Лотерер ще са пилоти на DS Techeetah във Формула Е

140
0

Жан-Ерик Верн и Андре Лотерер ще бъдат пилоти на тима на Techeetah във Формула Е от следващия сезон. Екипът вече ще се казва DS Techeetah, след като влезе в партньорство с френския автомобилен производител DS Automobiles.

Така двамата запазват местата си в тима, който отбеляза най-силния си сезон в шампионата досега през 2017/2018 г. Верн спечели титлата при пилотите, а Techeetah остана на 2-о място в отборното класиране, като бе изпреварен с малко от Audi Sport.

Тимът представи и болида си за следващия сезон – DS E-Tense FE 19, който е от второ поколение Gen2 с много по-издръжлива батерия и по-мощна задвижваща система, което ще позволи на пилотите да покрият цялата състезателна дистанция без смяна на колите. Първият кръг от новия сезон 2018/2019 г. ще бъде на 15 декември в Рияд, Саудитска Арабия.

„За нас е голямо удоволствие официално да започнем партньорство с DS, каза шефът на тима Марк Престън. – С Жан-Ерик и Андре като пилоти и Джеймс Роситър и Зоу Гуаниу като такива по развитието, вярваме, че имаме много силен пилотски състав.“