Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Дали искам да спечеля титлата? Разбира се, но с тази кола...

Верстапен: Дали искам да спечеля титлата? Разбира се, но с тази кола въпросът не опира до мен

3626
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен отказа да отговори еднозначно на въпрос дали напускането на Ейдриан Нюи е свързано с проблемите, които Ред Бул има с RB20 през последните месеци. Нидерландецът сподели също така, че той самият прави всичко по силите си, но с настоящата форма на болида не е сигурен дали неговите усилия ще са достатъчни, за да запази титлата си.

„По принцип не, но просто е по-трудно откакто той обяви, че напуска. Не би трябвало да има значение, тоест ако някой си тръгне, не би трябвало представянето веднага да се влоши, защото колата винаги е била същата“, отговори Верстапен на въпроса дали напускането на Нюи е причина за спада в представянето на RB20.

След това Макс бе попитан дали не може да се консултира с конструктора какво не е наред.

„Не би било проблем да го питам нещо, когато го видя. Ние имам добри взаимоотношения. Но би било малко нечестно (да му задавам такива въпроси). Вижте, аз просто върша най-доброто, на което съм способен. Животът ми няма да се промени ако спечеля или загубя титлата. Дали бих искал да победя? Да, разбира се. Но с това представяне на колата въпросът не опира до мен. Аз се старая да давам максимума от себе си, да вървя по-бързо, но не знам дали в крайна сметка това ще е достатъчно. Просто не знам“, заяви Верстапен

„Но знам, че ще дадем всичко от себе си като отбор. Ще се постараем да сме по-конкурентоспособни, отколкото бяхме на Зандвоорт. Там целият уикенд бе лош за нас. Проблемът на Зандвоорт при целия онзи вятър и дъжд бе, че бе изключително трудно да се разбере нещо от данните. Предстои ни напълно различен уикенд. Искаме да пробваме различни неща на колата, а и пистата е съвсем друг. Експериментираме с много неща, опитвайки се да подобрим баланса на болида“, каза още Верстапен.

„Дали още искам да печеля? Да, разбира се. Но също така бях наясно, че е крайно нереалистично да се очаква отново да направим сезон като миналия. Но очаквал ли съм настоящата ситуация? Естествено, че не, като се има предвид как приключихме миналата и започнахме тази година. Сега просто трябва да работим“, добави Верстапен.