Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Направихме всичко както трябва

Верстапен: Направихме всичко както трябва

2190
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Иван Тенчев, Монреал. Тимът на Ред Бул свърши всичко както трябва и спечели една трудна победа, но има и много неща за подобряване, заяви Макс Верстапен след успеха си в Гран при на Канада.

„Беше доста лудо състезание, случваха се много неща. Трябваше да сме точни в комуникацията си за спиране и т.н.“, коментира Верстапен.

„Като отбор се справихме добре днес. Останахме спокойни, влязохме в бокса в точния момент. Сейфти карът изигра добра роля за нас, но и след това се справихме добре с всичко. Обожавам такива състезания. Беше много забавно“, допълни Верстапен.

Нидерландецът обаче не скри, че този уикенд отново е показал и колко много работа имат в Ред Бул, защото не са силни на доста места вече, като бордюрите и т.н. Той се оплака по време на надпреварата от управлението. Каза също така, че не може да приближи бордюрите и не бе съвсем доволен от поведението на своя Ред Бул RB20.

„Победата е много удовлетворяваща. Подобни надпревари са много забавни, тъй като не знаеш какво ще се случи, срещу какво ще се изправиш. При такова време е изключително лесно да сбъркаш. Трябваше да сме крайно фокусирани, защото едно стъпване извън състезателната траектория щеше да доведе до удар в стената“, каза още Верстапен.

„По принцип се справяме добре в подобни надпревари, което се вижда от последните няколко такива старта. Имахме късмет с колата за сигурност. Тя понякога ти помага, а друг път не. Това са надпреварите! Когато сложихме сухите гуми накрая автомобилът бе с доста прилично темпо и удържахме положението. Беше труден уикенд, но определено се гордея с 60-ата си победата“, допълни Верстапен.