Начало Избрани Верстапен не очаква новостите за RB20 да направят болида на Ред Бул...

Верстапен не очаква новостите за RB20 да направят болида на Ред Бул отново доминираща кола

51
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен не е пробвал новостите, които Ред Бул има за RB20 на пистата Circuit of the Americas, на симулатора в Милтън Кийнс. Той ще изпита новия пакет по-късно днес в свободната тренировка за Гран при на САЩ. Тя е само една, защото уикендът на COTA е със спринт. Пилотът на Ред Бул заяви, че не очаква новите неща да превърнат автомобила отново в доминиращ.

„Нямаме много време да тестваме всичко. Да видим как ще тръгнат нещата. В момента нямам представа какво ще е положението с новостите. През уикенд със спринт разчиташ повече на информацията. Много е трудно да настроиш колата за една тренировка“, каза Верстапен.

„Започваш с колата в един вариант и горе-долу това е вариантът по-нататък. Опитваш се да я балансираш, да намериш възможно най-добри настройки и разчиташ на данните, на инженерите и какво ти казват – дали са доволни от новия пакет или не. Със сигурност научихме много на Монца и новите неща са резултат от уроците там“, продължи Верстапен.

„Всяка писта е различна. Сингапур така или иначе не е сред най-силните ни трасета. Не очаквам обаче изведнъж поведението на болида да е напълно различно и да разполагаме с доминираща кола“, призна Верстапен

„Автомобилът има определени ограничения през цялата година. Сега се опитваме да подобрим нещата като цяло, но нямаме очаквания всичко да се промени изцяло. И шампионатът зависи от много неща, не само от този пакет с новости“, добави Верстапен.

Серхио Перес пък отново трябваше да коментира бъдещето си с Ред Бул, след като през паузата бе възобновен слухът, че ще обяви края на кариерата си другата седмица през уикенда за домашната си Гран при на Мексико.

„През последните две години или там някъде постоянно някой създава слухове, които след това всички раздухват. Наясно съм колко хора идват, за да ме подкрепят в Гран при на Мексико. А може да очакват нещо, което не е вярно. Мисля, че просто не е редно да разпространяваш слухове без да си наясно с фактите“, заяви Перес.

„Като отбор сме напълно съсредоточени върху новия пакет и да си върнем скоростта. Знам, че ако болидът е конкурентоспособен, то ще се върнем в борбата. Наясно сме, че проблемът е налице отдавна. Това ме тревожи повече, отколкото да седя да чета новини или някакви заглавия“, допълни Перес.