Начало Избрани Верстапен: Първият стинт беше малко труден за нас

Верстапен: Първият стинт беше малко труден за нас

373
0
Макс Верстапен, Ред Бул
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен финишира втори в Гран при на Сингапур. Пилотът на Ред Бул записа едно от най-силните си състезания и се върна на подиума след известно отсъствие. Верстапен определи второто място в Сингапур като максимума и призова тимът му да продължава да се подобрява.

Верстапен започна по кошмарен начин рейс уикенд в Марина Бей. Трикратният световен шампион остана извън топ 10 след петъчните тренировки и дори се притесняваше дали ще влезе в Q3.

Вчера пилотът на Ред Бул направи крачка напред и даде второ време в квалификацията. Това му даде надежда, че може да атакува Ландо Норис и да се бори за победата. Това обаче не изглеждаше много реалистично, имайки предвид темпото на британеца

Верстапен не успя да изпревари Норис на старта. После той беше близо до него в първите две-три обиколки. Но веднага стана ясно, че нидерландецът няма как да настигне Норис и трябва да се примири с второто място.

Пилотът на Ред Бул направи единственото си спиране в средата на състезанието. Това обаче не му помогна да настигне Норис и продължи да бъде втори. За щастие той имаше достатъчен аванс спрямо Оскар Пиастри и запази второто място до финала. Така той минимализира щетите и записа първи подиум от Зандвоорт насам.

„Първият стинт беше малко труден за нас. Имаше доста неприятно влошаване на гумите. Вторият стинт беше малко по-добър, лично аз също се чувствах малко по-комфортно“, сподели Верстапен.

„Второто място е добро постижение в уикенд, в който знаехме, че ще се борим. Разбира се, няма как да сме доволни от второто място. Сега просто трябва да се опитваме да се подобряваме все повече и повече и ще се опитаме да направим точно това“, добави пилотът на Ред Бул.

Верстапен беше подпомогнат от Даниел Рикиардо. Пилотът на Виза РБ записа най-добрата обиколка в самия финал и отмъкна точката, която се надяваше да спечели Норис. По този начин преднината на Макс спрямо Норис е 52, а не 51 точки. Нидерладнецът добави, че ще се бори за четвърта титла до края

„Така е, но това също може да се промени много бързо. Просто трябва да продължим да се опитваме, да се опитаме в един момент да го обърнем малко и да не завършваме винаги отзад. Ще видим как ще стане“, заключи Макс Верстапен.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес финишира десети в Сингапур. Мексиканецът имаше една тежка надпревара, в която не разполагаше с много силно темпо. В края Перес остана заклещен зад Нико Хюлкенберг.

Шефът на Ред Бул Кристиан Хорнер също беше много доволен от второто място в днешната Гран при.

„Ако ни бяхте предложили това в петък, щяхме да ви отхапем ръката. Така че това бе добър обрат. Поздравления за Ландо и Макларън, той просто беше прекалено бърз днес“, сподели Хорнер.

„Макс направи всичко по силите си и е покри останалата част от полето. Сега ни остава почти един месец и трябва да намерим някакво представяне“, добави шефът на Ред Бул.