Начало Избрани Верстапен: Просто абсурдно. Може да си се лашкаш наляво-надясно. Аз какво да...

Верстапен: Просто абсурдно. Може да си се лашкаш наляво-надясно. Аз какво да направя?

5398
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Гран при на Австрия се оживи рязко, когато Ландо Норис настигна Макс Верстапен и започна да го атакува. След няколко опита на пилота на Макларън да задмине съперника от Ред Бул се стигна до удар. И двамата излетяха от пистата, и двамата бяха със спукани гуми. Норис се върна в пита просто, за да прибере колата. Верстапен смени гумите си и продължи в състезанието, получавайки наказание от 10 секунди за инцидента. Въпреки това финишира пети. И първата му реакция бе, че ситуацията е „абсурдна“.

„Разбира се. Да. Просто абсурдно. Може да си се лашкаш наляво-надясно. Аз какво да направя?“, каза по радиото Верстапен

В стаята за първите трима на екраните вървяха основните моменти от надпреварата. Джордж Ръсел, Оскар Пиастри и Карлос Сайнц видяха станалото.

„О, не!“, възкликна Пиастри при удара между Верстапен и Норис.

„Не трябва да се смеем“, отговори усмихнатият Ръсел.

Първият коментар на Кристиан Хорнер пък бе, че на него му изглеждало, че Норис „се опитва да направи нещо в трети завой, след като стана ясно, че ще го накажат за нарушение границите на пистата“.

В момента, в който Верстапен и Норис се удариха, започнаха теориите дали двамата ще останат приятели след този случай.

„Не знам. Зависи от него и как ще обясни нещата. Ако твърди, че е бил в правото си, то тогава всичко е приключило. Ако признае, че е свършил нещо глупаво, ще проявя разбиране“, каза Норис.