Начало Избрани Верстапен се надява да направи крачка напред в САЩ

Верстапен се надява да направи крачка напред в САЩ

67
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен коментира предстоящата Гран при на САЩ. Пилотът на Ред Бул се надява да направи крачка напред и да се бори за победата благодарение на подобренията в автомобила. Верстапен също така очаква уикендът в Остин да бъде доста забързан заради наличието на спринт.

Верстапен направи крачка назад през последните месеци. Трикратният световен шампион няма победа от Барселона насам и дори няколко пъти не се качи на подиума. Спадът във формата на Верстапен се дължеше най-вече заради проблемите с RB20. Автомобилът страдаше от липсата на баланс и последователност, особено на някои трасета.

Този уикенд Ред Бул ще представи някои подобрения в RB20, включително нов под. Австрийският отбор се надява това да помогне на Верстапен да се върне на върха и да догони Ландо Норис. Британецът спечели състезанията в Нидерландия и Сингапур и се качи на подиума в Италия. Това му позволи да намали пасива спрямо Макс на 52 точки.

Верстапен има отлични спомени от Остин. 27-годишният пилот спечели последните три издания на Гран при на САЩ, както и спринта през миналата година. Сега целта му е да направи стъпка напред и отново да се бори за победата

„Имахме няколко седмици почивка, което ни даде време да се преориентираме и да работим усилено върху представянето си преди Гран при на САЩ. Направихме някои промени по автомобила и се надяваме, че той ще пасне по-добре на тази писта. Ще видим дали това ще ни направи по-конкурентоспособни когато излезем на пистата“, сподели Верстапен. Този уикенд нидерландецът отново ще използва специална каска.

„Тази седмица ще бъде още една напрегната спринтова надпревара. Освен това през уикенда са планирани много различни събития. Остин е наистина готин град, а атмосферата на пистата е като никоя друга. В това състезание ще бъда отново с американската си каска, която е в чест на страстните фенове тук и включва силуета на трите американски града, в които се състезаваме. Имаме много хубави спомени от тук, така че с нетърпение очакваме да се върнем и да се състезаваме“, завърши пилотът на Ред Бул.

Съотборникът на Верстапен Серхио Перес няма подиум в Остин. Най-добрите му класирания са четвърти места, записани през 2022 и 2023 г. Този уикенд мексиканецът отчаяно се нуждае от добър резултат, ако иска да гарантира мястото си в Ред Бул и след края на сезона.

Струва ми се, че доста дълго време не сме се състезавали! Хубаво е да се върнем и да се отправим към едно от любимите ни състезания през сезона. Това е специално състезание за мен. Всички се шегуват, че имам толкова много домашни състезания, но Остин винаги се чувства като едно от тях и подкрепата е наистина приятна“, каза Перес.

„Тренирам усилено у дома ми в Мексико и поддържам редовна връзка с екипа във Великобритания. Искаме да влезем в Остин в по-добра позиция с автомобила. Направихме някои промени в почивката, целящи да подобрят темпото и ще видим колко конкурентоспособни сме в Остин. Форматът на уикенда прави нещата малко по-сложни, защото имаме една тренировка, за да оправим автомобила преди да започнат квалификациите. Точно тук се налага да работим като екип и сме отличници именно в това“, добави пилотът на Ред Бул.