Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Това беше солиден старт на уикенда

Верстапен: Това беше солиден старт на уикенда

1430
0
Макс Верстапен
Макс Верстапен, снимка Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен беше доволен от днешните тренировки в Унгария. Пилотът на Ред Бул финишира на втора позиция и каза, че стартът на уикенда е „солиден“. Верстапен също така похвали новостите в своя болид, донесени този уикенд.

Ред Бул бе един от многото тимове, които добавиха актуализации към своите автомобили за състезанието на Хунгароринг. Новите части включват актуализирано предно крило, въздушните кутии и промени в задния спирачен канал

Верстапен завърши на второ място в първата и втората свободна тренировка за Гран при на Унгария. В края на деня той бе попитан какво мисли за подобренията: „Мисля, че изкарахме добър ден. Вазбира се, все още има какво да научим и да оптимизираме.

„Това беше солиден старт на уикенда. Сега ще се опитаме да разгледаме детайлите, за да се опитаме да подобрим болида още малко“, сподели Верстапен.

„Също така втората тренировка беше малко прекъсната [от катастрофата на Шарл Льоклер]. Затова не успяхме да направим пълни дълги серии, както искахме. Разбира се, това беше еднакво за всички, но да, ще разгледаме нещата. Мисля, че това не беше лош старт на уикенда. Ще работим оттук нататък, за да подобрим скоростта и представянето си“, добави пилотът на Ред Бул.

Попитан дали той и отборът очакват този уикенд да се върнат на най-високото стъпало на подиума, Верстапен каза: „Не знам. Просто ще се пуснем по течението и ще видим какво ще се случи.“

Денят беше приличен за съотборникът на Верстапен Серхио Перес, който напоследък се намира под напрежение след поредица от трудни състезания. Мексиканецът изглеждаше по-комфортно зад волана на RB20 във втората тренировка и завърши на четвърто място.

„Мисля, че направихме наистина добра крачка от първата тренировка до следобеда“, продължи пилотът на Ред Бул „Направихме правилните промени и поехме в правилната посока. Да, чувствам се добре. Мисля, че и дългият пробег изглеждаше обещаващ, така че нека видим какво ще ни поднесе останалата част от уикенда.“

Размишлявайки върху това дали това е най-удобното му усещане в последно време, 34-годишният пилот се пошегува: „На Силвърстоун бях щастлив след петък, но, знаете ли… Мисля, че да. Мисля, че беше много добър петък, особено с посоката, която поехме и със стъпките, които направихме през деня. Това е най-доброто, което можем да направим и беше наистина важно“, добави Серхио Перес.