Начало Избрани Верстапен: В момента Макларън има много солидно представяне и върви добре навсякъде

Верстапен: В момента Макларън има много солидно представяне и върви добре навсякъде

1162
0
Макс Верстапен, Оскар Пиастри, Макларън F1, Ред Бул F1
снимка: Ред Бул Контент Пуул

Макс Верстапен очаква спринтът в Австрия днес да даде индикация на Ред Бул за състезателното темпо на RB20 на пистата Ред Бул Ринг. Уикендите с променен формат имат само една тренировка и това дава минимум време за подготовка на отборите от Формула 1. Нидерландецът спечели квалификацията за късата състезателна дистанция след малък проблем в свободната сесия. Той отбеляза, че съперниците от Макларън отново са много силни и вървят добре на всякакви писти.

„Петъкът беше положителен ден за нас. Доволен съм от крайния резултат, тъй като стартирахме прилично, колата бе в добър работен прозорец. В тренировката имахме малък проблем със сензор, но го оправихме наистина бързо. Колата бе силна в началото на квалификацията и можех да натискам. Бяхме бързи във високоскоростните секции, което е важно тук. Надявам се да е така и в събота“, обясни Верстапен.

„Разбира се, винаги има какво да се подобри, така че ще прегледаме нещата. Спринтът ще ни даде индикация какво е състезателното темпо на болида. Но като цяло началото на уикенда бе добро и нямам търпение за останалата част. В крайна сметка, когато всички наистина натиснаха на пълна газ, те (Макларън – б.р.) със сигурност отново бяха бързи“, добави Верстапен.

„Според мен Макларън в момента има много солидно представяне. Те вървят добре навсякъде, на всякакви писти. В Барселона мисля, че се видя как пазят гумите. Можеха да натискат повече в сравнение с когото и да е другиго там без да страдат от твърде много износване в края на стинтовете. Накрая, в последната серия (на Каталуния) аз доста се борех с темпото, докато Ландо [Норис] определено ме настигаше доста бързо. Тоест има неща, което можем да свършим по-добре. Плюс вече известните ни проблеми с неравности и бордюри и ниска скорост“, каза още Верстапен.

Съотборникът на нидерландеца Серхио Перес отново бе на няколко позиции назад в квалификацията – седми

„Мисля, че имахме добър прогрес от старта на свободната тренировка и по време на квалификацията. За съжаление не можах да използвам потенциала на колата в SQ3 заради Естебан [Окон] пред мен. Той остави огромна разлика пред себе си и в крайна сметка гонехме време. Накрая прекосих линията със секунда разлика. Жалко, тъй като темпото бе обещаващо, но обстоятелствата бяха извън контрола ми. Уверен съм, че съботата ще е по-добър ден и че ще наваксаме позиции в домашната си надпревара“, коментира Перес.