Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен ще се поучи от грешките си, убеден е Хорнер

Верстапен ще се поучи от грешките си, убеден е Хорнер

61
0

Спортният директор на Ред Бул Кристиан Хорнер е убеден, че Макс Верстапен ще се поучи от грешките си в последно време. В отминалите 2 състезания Макс допусна няколко такива, които му коства загуба на много точки и по всяка вероятност на победата в отминалия кръг в Китай.

В Шанхай холандецът първо излетя от пистата след битка с Люис Хамилтън, а после удари Фетел на фибата след обратната права, за което получи наказание от 10 секунди.

„Неговият талант е много очевиден, каза Хорнер по адрес на Макс. – Неговата смелост и състезателен инстинкт не се поставят под съмнение. В състезанието обаче беше твърде нетърпелив.

Той със сигурност ще се поучи от случилото се. Нямам съмнение в това. Макс е достатъчно умен, за да разбере в кои области от представянето си трябва да работи. Вече сме обсъждали това.“

Хорнер сравни поведението на Верстапен с това на Фетел в ранните му години в Ред Бул – 2009 и 2010 г., когато германецът предизвика няколко инцидента на пистата, които все пак не се оказаха фатални в битката за титлата през 2010 г., която спечели.

„Говорих с Макс след състезанието. Той вдигна ръце и се извини на Себастиан. Стори го веднага след състезанието. Да, Макс допуска грешки, но си спомням когато Себастиан беше при нас на подобен етап в развитието на кариерата си. Тогава той също правеше грешки.“