Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен: Стратегията ни не проработи, но не загубихме позиции

Верстапен: Стратегията ни не проработи, но не загубихме позиции

41
0
Макс Верстапен

Макс Верстапен заяви, че стратегията му да постави гуми интермедия след като над пистата започна да вали над определени участъци, не е проработила.

Но поне тя не е коствала позиции на холандеца, който завърши 4-и. Пилотът на Ред Бул трябваше да спре още веднъж и да се върне към сликовете, но запази място пред пилотите на Хаас и Рено.

„За щастие в крайна сметка това нямаше значение за крайното ни класиране, каза Макс. – В края така или иначе всички трябваше да спрем за нови гуми при излизането на колата за сигурност. Опитахме с гуми за средно мокро. Понякога това работи, понякога не, както стана днес. Искаше ми се състезанието да започне малко по-късно, тъй като след финала заваля силно.“

Другият пилот на „биковете“ Даниел Рикиардо отпадна след повреда в задвижващата система. Австралиецът заяви след финала, че това е започнало да му се случва твърде често. Той трябваше да стартира от дъното на колоната именно заради смяна на 3 компонента от агрегата му.

„Усетих, че колата се счупи на завой 6, когато свалях предавки, каза Даниел. – Когато ускорих, вече нямах достатъчно мощност. Тогава чух някакви шумове и това не звучеше добре. Като цяло мисля, че гумите медиум, с които карах, не бяха добър избор. Беше ми трудно в трафика, като нямах сцепление дори на старта. Едва когато имах чиста писта, постигах конкурентни времена.“