Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Верстапен уверен, че ще може да се бори с Мерцедес и Ферари...

Верстапен уверен, че ще може да се бори с Мерцедес и Ферари в състезанието

53
0

Макс Верстапен е уверен, че ще може да се бори с пилотите на Мерцедес и Ферари в състезанието за Гран при на Китай в неделя. Холандецът е окуражен от отличното темпо на Ред Бул в дълга серия от обиколки с меки гуми от края на втората свободна тренировка в Шанхай.

Тогава той беше по-бърз от Кими Райконен и Себастиан Фетел, и малко по-бавен от Люис Хамилтън и Валтери Ботас. В една бърза обиколка с малко бензин той също не бе далеч от лидерите – на 0.3 сек. от шампиона.

„Темпото ни беше добро, особено в дългите серии от обиколки. Колата се държеше много добре, обясни Макс. – В късите серии смятам, че можем да се подобрим малко. Но нямахме големи проблеми.

В първата сесия гумите не бяха в оптималното си състояние, но за втората променихме настройките и нещата вече бяха добре. Дори да нямаме силна квалификация, мисля, че в състезанието ще бъдем конкурентни, а на това трасе може да се изпреварва.”

Не така оптимистично настроен беше другият пилот на „биковете” Даниел Рикиардо, който не бе доволен от темпото си с малко гориво и меки гуми в един бърз тур. Във 2-ата тренировка той остана едва 9-и, като бе с повече от половин секунда по-бавен от Верстапен.

„Имах трудности с ултрасофт в квалификационния ми опит, каза австралиецът. – Сутринта, а след това и следобед не успяхме да извадим много скорост от колата в обиколките ми с ултрасофт. Бяхме само с 0.2 сек по-бързи с тях спрямо софт. Не намерих добрия баланс. С много гориво бяхме по-добре.”

Рикиардо обясни, че при него ултрасофт са се износвали много бързо – само след 3-4 завоя в бърза обиколка, и след това времето му спрямо това със софт не се е подобрявало. Затова е вероятно той да не използва дълго време типа ултрасофт в състезанието.