Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Фетел изненадан, че в Ред Бул са избрали да стартират с хиперсофт

Фетел изненадан, че в Ред Бул са избрали да стартират с хиперсофт

75
0

Себастиан Фетел заяви, че е изненадан от избора на пилотите на Ред Бул да стартират с гумите хиперсофт в състезанието. С тях те преминаха втората част на квалификацията, докато тези на Ферари и Мерцедес заложиха на по-издръжливите, но и по-бавни ултрасофт.

„Сесията за нас премина гладко, каза Фетел след квалификацията, в която постигна най-добро време. – Не обмисляхме използването на хиперсофт в Q2. Решението беше лесно за нас от гледна точка на стратегията.

Направихме това, което искахме. Не мисля, че хиперсофт са добри състезателни гуми. Изненадан съм малко, че и двамата пилоти на Ред Бул ги избраха. Но предполагам, че имат причина за това.”

Верстапен обаче смята, че за Ред Бул това ще са добри гуми в състезанието. Холандецът добави, че е очаквал пилотите на Ферари и Мерцедес да преминат втората част на квалификацията с ултрасофт.

Фетел добави, че днес колата му е била невероятна и е ставала все по-бърза, за разлика от петъчния ден, когато е имал проблеми и не е могъл да влезе в добър ритъм. По думите на Себ, в Q3 е можел да постигне още по-добро време, но е допуснал малка грешка.