Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Вилньов: Реакцията на Рикиардо бе на лично ниво, което е недопустимо

Вилньов: Реакцията на Рикиардо бе на лично ниво, което е недопустимо

3471
0
Даниел Рикиардо
Даниел Рикиардо; снимка: Ред Бул Контент Пуул

Задочната разправия между Жак Вилньов и Даниел Рикиардо продължи и след финала на Гран при на Канада. Бившият пилот от Формула 1 коментира, че състезателят на Виза РБ го е нападнал на лично ниво. Според световния шампион за 1997 г. това е недопустимо за Гран при пилот. Същевременно Вилньов отбеляза доброто представяне на Рикиардо в Канада, но допълни, че австралиецът трябва да постига повече и по-добри резултати.

Реакцията му беше на лично ниво, а той е ролеви модел. Всички тези 20 пилоти са топ нивото и са отговорни за думите си. Отговорите им трябва да са професионални. Деца те слушат. Не може да минаваш на лично ниво“, коментира Вилньов

„Радвам се да науча, че съм си удрял главата твърде често, играейки хокей. Но в крайна сметка пилотите ги критикуват. Трябва да си по-дебелокож, аз го жегнах, но това се отрази добре на карането му. Не е достатъчно обаче, трябва повече. Напрежението е върху него. Огромен натиск върху раменете му, който проработи. Направи един добър спринт в Маями и една добра квалификация – това не е достатъчно за един цял сезон. Трябват му повече добри резултати“, допълни Вилньов.

Канадецът бе категоричен, че стои зад думите си от навечерието на уикенда в Монреал. Той заяви, че Рикиардо вече няма място във Формула 1, не се справя и трябва да отстъпи мястото си на някой по-млад състезател.

„Този уикенд беше бърз, но един пилот е толкова добър, колкото са последните му няколко резултата. Трябва му същото и през следващите състезателни уикенди“, каза Вилньов.

Самият Рикиардо бе доволен от уикенда и осмото си място в Канада

„Радвам се, че взех точки като се имат предвид условията и каква лудост бе състезанието. Наказаха ме за фалстарт. Бях малко объркан от това. Знам, че тръгнах преди (да изгаснат) светлините. Същевременно помня, че по време на самата процедура колата като че ли мръдна. Имаше някакъв проблем, трябва да видим какъв точно бе. Това очевидно ни повлия“, обясни Рикиардо.