Начало Formula E News Visa Европа става официален партньор на Формула Е

Visa Европа става официален партньор на Формула Е

35
0

Водещата европейска система за разплащания Visa Европа обяви днес партньорството си с първия в света шампионат на FIA (Международната автомобилна федерация) Формула Е 2014/2015 – високоскоростно състезание с автомобили, изцяло задвижвани от електричество.

Съвместната инициатива прави Visa Европа официалната платежна система за състезанията ePrix Монако на 9 май, DHL Берлин ePrix на 23 май и Лондон ePrix в почивните дни на 27 и 28 май.

Обявено от Марк Антипоф, главен директор „Маркетинг и Продажби“ във Visa Европа и Алехандро Агаг, главен изпълнителен директор на Формула Е, авангардното партньорство влиза в сила незабавно, доближавайки Visa до феновете на състезанието в Европа чрез микс от маркетинг активности в социалните мрежи, дигиталното пространство и традиционни канали.

Марк Антипоф каза: “Развълнувани сме от това партньорство – перфектната комбинация между две наистина новаторски марки. Визията на Visa Европа е да стимулира иновациите в Европа, като прави разплащанията лесни, умни и по-сигурни от всякога. От другата страна е амбициозният подход на Формула Е да революционализира състезанията с електрически коли и следващото поколение автомобилни двигатели. Това е перфектното допълващо се сътрудничество по пътя към бъдещето на всяка една от двете индустрии“.
“Чрез това партньорство, нашата мисия е да поставим феновете в сърцето на състезанията. Ще обявим редица вълнуващи активности в следващите седмици до кулминацията на финалите на Лондон ePrix”

Алехандро Агаг, главен изпълнителен директор на Формула Е, добави: „Формула Е се стреми да предизвика промяна към електрическо бъдеще, като промотира чиста енергия и устойчивост. Пълната отдаденост на Visa Европа към иновациите, обширният опит и експертиза на пазара и достъпът до широката общественост прави това сътрудничество ясна и смела стъпка към достигането на това бъдеще.“

С продължителност до юни 2015, Формула Е е новият шампионат за едноместни автомобили на FIA (Международната автомобилна федерация) и първото в света състезание за електрически автомобили. В него, 10 отбора се състезават със скорост до 140 мили в час, в 10 от водещите градове в света, включително Монако, Берлин и Лондон. Десетте отбора, всеки с по два пилота, се състезават на адаптирано централно градско трасе, като създават уникална и вълнуваща серия от обиколки, ориентирана към новото поколение фенове на моторните състезания.