Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Водещи отбори искали отлагане на новите правила за 2022 г.

Водещи отбори искали отлагане на новите правила за 2022 г.

960
0
старт Гран при на Япония 2019
снимка: Мерцедес

Част от водещите отбори са искали отлагане на въвеждането на новите правила в спорта за 2022 г. Според шефовете на тимовете обаче това трудно ще се случи. По план новите регулации трябва да бъдат одобрени и обявени до края на този месец.

Отлагането е било обсъждано на последната среща на тимовете, ФИА и F1 в Париж миналата седмица. „Не мисля, че тези правила ще бъдат спрени“, каза спортният шеф на Мерцедес Тото Волф. „Ясно е, че ще има леки промени в детайлите и някои интерпретации. Но мисля, че те ще бъдат въведени.”

Очаква се новите правила да бъдат публикувани следващата седмица. Според Кристиан Хорнер от Ред Бул може да се окаже, че е по-добре първо да се въведе бюджетния таван за 2021 г., а да има повече време за развитието на правилата и интегрирането им през 2022 г.

Според Волф има аргументи таванът на бюджетите да бъде въведен още през 2020 г., а новите спортни и технически регулации през 2021 г. или 2022 г. Но това не е било възможна опция при обсъжданията. Шефовете на спорта не са били съгласни с идеята, както и отбори, като Макларън.

„Ние харесваме това, което се предлага сега по отношение на правилата, каза спортният директор на тима от Уокинг Андреас Зайдъл. – Това важи както за техническата, така и за спортната и финансовата им част.”