Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф: Наслаждаваме се на борбата с Ферари

Волф: Наслаждаваме се на борбата с Ферари

1253
0
Тото Волф
Тото Волф; снимка: Георги Тодоров/lap.bg

Тото Волф коментира предстоящият състезателен уикенд в Катар. Шефът на Мерцедес се наслаждава на борбата на неговия отбор с Ферари. Двата конструктора водят оспорван двубой за това кой ще бъде вторият по сила тим след Ред Бул. Волф също така добави, че ще бъде интересно да види как F1 W14 се представя на пистата Лосаил.

Мерцедес се представи доста силно в Сингапур. Отборът от Бракли бе много близо до това да спечели надпреварата на Марина Бей и да сложи край на серията на Ред Бул. Вместо това Карлос Сайнц триумфира в нощното състезание, Люис Хамилтън бе трети, а Джордж Ръсел отпадна

На Сузука Мерцедес изпитваше сериозни затруднения. Германският производител изоставаше от Макларън и Ферари. В крайна сметка Хамилтън финишира пети, а Ръсел бе седми. Между тях завърши Сайнц.

Мерцедес спечели първото издание на Гран при на Катар благодарение на Хамилтън. Британецът доминираше в надпреварата на пистата Лосаил. Но тогава тимът от Бракли разполагаше с много конкурентен автомобил, който бе равностоен на този на Ред Бул.

Тази година картината е коренно различна. Мерцедес разполага с болид, който не може да се бори с този на Ред Бул. Като цяло F1 W14 не се чувства добре на писти с високоскоростни завои и бърза смяна на посоката.

Междувременно Тото Волф коментира предстоящия рейс уикенд в Катар. Шефът на Мерцедес се надява неговият отбор да бъде пред този на Ферари и да увеличи аванса си в класирането при конструкторите.

„Знаехме, че темпото ни в Япония няма да съответства на това, което успяхме да покажем в Сингапур“, сподели Волф.  „Това са две много различни писти. Като цяло характеристиките на Сузука подчертаха слабостите на W14.“

„Беше много важно да ограничим щетите в шампионата при конструкторите. До края на сезона остават шест състезания“, продължи шефът на Мерцедес. „Наслаждаваме се на борбата с Ферари. Ще дадем всичко от себе си, за да продължим напред и да печелим точки, като започнем този уикенд в Катар.“

„Връщаме се в Лосаил за първи път от 2021 г. насам. Първата Гран при там беше успешна за нас, така че с нетърпение очакваме да се върнем. Със своите широки завои Лосаил е предизвикателна писта, която се харесва и на пилотите.“

„От последното ни посещение настъпиха промени както на пистата, така и извън нея. Ето защо ключов елемент от FP1 ще бъде разбирането на ефекта от обновяването на асфалта. Тъй като това е уикенд със спринтово състезание, ще имаме ограничено време да се справим с проблемите и да намерим стабилна настройка за останалата част от уикенда. Това ще бъде интересна задача, която ни вълнува“, завърши Тото Волф.