Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф обобщи първата половина от сезона на Мерцедес: Разполагаме с кола, която...

Волф обобщи първата половина от сезона на Мерцедес: Разполагаме с кола, която може да печели солидни точки

2256
0
Мерцедес F1, Мерцедес Гран при
снимка: Майкъл Потс

Първата половина на сезон 2024 във Формула 1 бе изпълнена с различни емоции за отбора на Мерцедес. Състезателната година не тръгна добре за осемкратните световни шампиони, но с течение на състезанията нещата се промениха. Пилотите на отбора Люис Хамилтън и Джордж Ръсел спечелиха три от последните четири надпревари. Тото Волф подчерта, че това е доказателство за напредъка на екипа с F1 W15 в обобщението си на първата част от сезона за ръководения от него тим.

„Стартът на сезона бе труден. Целта ни през зимата бе да разрешим проблемите, които спъваха F1 W14. С това се справихме, но открихме други грижи. Те изясниха картината още повече. Вече бяхме отхвърлили много неща, за които смятахме, че са причина за проблемите ни. Ето защо не бе останало много (за анализ)“, сподели Волф в обобщението си на първата половина от сезон 2024

„Отборът работи упорито, за да се справи с проблемите. С прогреса на състезателната година осъзнахме къде бъркаме. Оттам нататък направихме солидни крачки напред. Това се видя в Китай. Второто място на Люис в спринта бе силно представяне и чудесна индикация за потенциала на F1 W15. Беше окуражаващ знак. Знаците продължиха, когато се върнахме в Европа. Видяхме реална корелация между виртуалния свят, тунела, симулатора и пистата. Изпитахме чувство на облекчение, но и допълнителна мотивация. Знаехме какво трябва да е представянето на писта. Фабриката свърши невероятна работа, за да го стори възможно най-бързо и ефективно“, продължи шефът на Мерцедес в F1.

„Ето защо полпозишънът в Канада не ни изненада. Започнахме да виждаме положителни неща в много сесии – не само в петък, когато пистата не е чиста и тренировките, които са ни подвеждали в миналото. Така дойде резултатът – нещата се обърнаха. Три победи в последните четири състезания са свидетелство за това. Те са следствие от много упорита работа и отдаденост на всички в Бракли и Бриксуърт“, каза още той.

„Разликата между старта и настоящия момент от сезона е, че разполагаме с кола, която може да печели солидни точки всяка седмица. Имаме и двама топ пилоти, които са в състояние да печелят тези точки. Имаме още работа, за да сме в борба за победата всеки уикенд. Но направихме добри стъпки напред и имаме автомобил, който може да върви силно близо до челото на колоната“, добави ръководителят на Мерцедес в F1

Волф сподели още, че е трудно да се каже какво ще се случи в оставащите 10 старта от сезон 2024. Пилотите му вече прогнозираха, че втората половина от състезателната година ще е невероятна.

„Разликите между първите четири отбора са изключително малки. Това е хубаво, тъй като прави спорта невероятно вълнуващ. Ние ще натискаме здраво да се борим за повече победи с цел да сме в топ 3 и в двата шампионата“, допълни Волф.