Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Волф щял да мисли за отборни заповеди ако Гран при на Белгия...

Волф щял да мисли за отборни заповеди ако Гран при на Белгия бе продължила още един тур

4436
0
Джордж Ръсел, Люис Хамилтън, Мерцедес F1
снимка: Мерцедес

Тото Волф щял да помисли дали да не издаде заповед от бокса пилотите на Мерцедес Джордж Ръсел и Люис Хамилтън да си разменят местата ако Гран при на Белгия бе продължила още една обиколка. По-младият английски пилот на екипа спечели състезанието на пистата, а съекипникът му остана втори пред настъпващия Оскар Пиастри с Макларън. Впоследствие бе установено, че болидът на Ръсел е с 1,5 кг под минималната граница за тегло и той бе дисквалифициран. Хамилтън наследи победата, Пиастри взе второто място.

4 тура преди финала австралиецът получи съобщение по радиото, което гласеше: „Хамилтън настига Ръсел. Ще има екшън отпред, искаме да сме там.“ Единствената инструкция към състезателите на Мерцедес бе: „Само си оставете със сигурност много място“. На финала разликата между Ръсел и стигналия трети до карирания флаг Пиастри бе 1,173 сек. От Формула 1 специално отбелязаха, че това е най-малката разлика в състезание без сейфти кар от 2016 г. насам.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by FORMULA 1® (@f1)

След финала на пистата Спа-Франкоршамп Тото Волф бе попитан дали в Мерцедес са обмисляли заповеди от бокса.

„Може би щяхме да помислим ако имаше още една обиколка, защото така щяхме да защитим първото място, а Джордж щеше да финишира трети. Но се радвам, че не се наложи да се стига до там“, коментира Волф

„Мисля, че трябва да останем здраво стъпили на земята. Има колебания в представянето. Виждате, че в момента при нас нещата вървят положително, при други екипи има негативна тенденция. Според мен не бива да имаме някакви очаквания за това как ще протече втората половина от сезона. Смятам, че битката е сериозна. Има четири отбора в челото, които дават всичко от себе си. Затова мисля, че можем да сме предпазливо оптимистични. Но да не забравяме, че има още 10 старта“, допълни шефът на Мерцедес в F1.

Волф все пак намери и положителни неща в представянето на тима от Бракли на белгийската писта.

„Болидът ни бе този, който останалите преследваха – и с двете използвани стратегии. Само преди няколко месеца това бе немислимо. Лятната ни ваканция започва с победи в три от последните четири надпревари. Ще се постараем след почивката да се завърнем освежени и целта ни ще е да продължим по настоящата траектория“, каза още Волф.