Начало Автомобилни новини Volkswagen ID. Buzz с нови предложения

Volkswagen ID. Buzz с нови предложения

469
0
Volkswagen ID. Buzz GTX

ID. Buzz вече може да се поръча с дълго междуосие, увеличен автономен пробег и система за задвижване на всички колела при топмодела GTX

Volkswagen Лекотоварни автомобили продължава да развива електрическия наследник на легендарния „Були“, като разширява и обновява моделната гама. Последното попълнение е ID. Buzz Pro с дълго междуосие и нова акумулаторна батерия с капацитет 86 кВт (нето). Новото, високоефективно електрическо задвижване е с мощност 210 кВт (286 к.с.). Версията с дълго междуосие на ID. Buzz Pro предлага обширно вътрешно пространство с място за до седем души.  При друга конфигурация на борда намират място велосипеди и дъски за сърф. Върхов вариант в гамата е ID. Buzz GTX. Неговата мощност от 250 кВт (340 к.с.) го превръща в най-динамичния „Були“ в историята. Серийното задвижването на четирите колела му осигурява  ненадмината в класа динамика и възможност за теглене на тежки товари. ID. Buzz GTX може да бъде конфигуриран във варианти с нормално и дълго междуосие.

По-дълъг пробег, по-кратък престой на зарядни станции

Стандартното оборудване на новия ID. Buzz Pro с дълго междуосие включва акумулаторна батерия с капацитет 86 кВтч. С нея пробегът с едно зареждане вече достига между 453 до 487 км (WLTP) в зависимост от нивото на оборудване. При ID. Buzz Pro с нормално междуосие и батерия със 79 кВтч пробегът е между 423 и 461 км (WLTP). Съответните стойности при ID. Buzz GTX все още не са публикувани, тъй като в момента тече процедурата по хомологацията му. Всички версии на ID. Buzz с капацитет на акумулаторната батерия 79 кВтч могат да използват правотокови (DC) станции за бързо зареждане с максимална зарядна мощност до 185 кВт (170 кВт досега), а при версиите с капацитет 86 кВт максималната мощност може да достигне 200 кВт. Мощността на зареждане позволява батерията с капацитет 79 кВт да се зареди от 10 до 80% за по-малко от 30 минути. При батерията с капацитет 86 кВт това време също е под 30 минути, защото зарядната мощност е по-висока.

Повече вътрешен простор

Новите версии на ID. Buzz с дълго междуосие  от 3239 мм достигат обща дължина на каросерията 4962 мм. В сравнение с вариантите с нормално междуосие (2989 мм) увеличението е с 250 милиметра. Допълнителната дължина осигурява простор за до седем места – две отпред, три на втория и две на третия ред седалки. Багажно пространство е още по-голямо, има място и за инсталиране на новата акумулаторна батерия с капацитет 86 кВтч.  ID. Buzz с нормално междуосие, който досега се предлагаше само в 5-местен вариант, вече може да се конфигурира и с 6 места.

Новости при софтуера и хардуера

Новите варианти в моделната гама на ID. Buzz са претърпели основно обновление и актуализация на хардуера и софтуера. При всички варианти стандартното оборудване включва напълно ново поколение инфотейнмънт системи с интуитивно управление и бързи реакции. Сензорният екран вече е с размер 12,9 вместо 12,0 инча. Новост е и вече осветената сензорна лента с плъзгачи за по-удобно регулиране на температурата и силата на звука. Новият гласов асистент IDA7 дава възможност не само за лесно управление на многобройни функции на автомобила с естествени фрази, но и за търсене на разнообразна информация, за задаване на въпроси и получаване на нови знания по време на път благодарение на онлайн връзката с бази данни като Wikipedia например. Забележителна новост при гласовия асистент IDA е и интеграцията на функцията ChatGPT с AI (изкуствен интелект).

Разширено серийно оборудване

Стандартното оборудване на всички ID. Buzz Pro варианти включва две странични плъзгащи се врати, предни и задни светлини с LED технология, мултифункционална камера, мултифункционален волан, система за предупреждение при неволно напускане на лентата Lane Assist, система за аварийно спиране Front Assist, система Car2X, система за контрол на скоростта на движение, функция за разпознаване на пътни знаци, асистент при паркиране, инфотейнмънт система Ready 2 Discover, функция за смартфон интеграция App-Connect (вкл. безжична App-Connect Wireless) за Apple CarPlay и Android Auto, интерфейс за свързване на мобилен телефон, автоматична климатична инсталация и система за достъп и стартиране без ключ Keyless Start.

ID. Buzz GTX с открояващо се оформление

ID. Buzz GTX се различава от ID. Buzz Pro както визуално, така и по отношение на оборудването. Особено силно впечатление прави индивидуалното оформление на предната част на каросерията на GTX с елементи в блестящо черно. Серийното оборудване на ID. Buzz GTX включва също 20-цоловите алуминиеви колела в дизайн Solna. Те се комбинират със спортно окачване и матрична система IQ.LIGHT на предните LED светлини. Изключително предложение при ID. Buzz GTX е новото червено лаково покритие в цвят Cherry Red. Интериорът на GTX също се отличава с индивидуални нотки. Версиите GTX са единствените в гамата, при които арматурното табло е издържано в черно. Седалките се открояват със специфичния за GTX спортен стил с червени декоративни шевове; мултифункционалният волан е украсен с емблема GTX.

Новият ID. Buzz Pro скоро ще може да се поръчва и в България.  Очаква приемането на поръчки за новия ID. Buzz GTX да започне в края на лятото.