Начало Автомобилни новини Volvo Cars с много висок ръст на продажбите в Европа

Volvo Cars с много висок ръст на продажбите в Европа

52
0

За първите 6 месеца на 2024 г. регистрациите на автомобили Volvo на Стария континент са се увеличили с над 30%. Полугодието е успешно за Volvo Cars и в световен мащаб

Volvo Cars реализира в Европа впечатляващите 34% ръст в продажбите. Според доклад на JATO Dynamics моделите XC60 PHEV, EX30 и EX40 са сред най-продаваните plug-in хибридни и електрически автомобили на Стария континент. SUV моделът от средния клас XC60 PHEV e с най-много регистрации в Европа, със скок от 42% в сравнение с първата половина на 2023 г. Отлично е представянето и на флагмана XC90, от чиято хибридна версия са реализирани 55% повече автомобили спрямо миналата година.

Успешен дебют направи и новата електрическа звезда на шведската марка – Volvo EX30. Само няколко месеца след старта на продажбите тя вече е третият най-регистриран електрически модел в Европа.

Благодарение на силното продуктово портфолио и на обратната връзка от клиентите plug-in хибридните и електрически модели на Volvo вече заемат над 60% от общите продажби в Европа, а само BEV моделите достигат 80% ръст спрямо първото полугодие на 2023 г.

Продажбите растат и в България

В България Volvo Cars отбелязва 19% ръст в продажбите за първите шест месеца на 2024 г. Тук електрическите автомобили заемат 1/3 от общите продажби на шведската марка. Най-продаваният модел у нас е XC60, чиято хибридна версия впечатлява с мощност от 455 к.с. и до 81 км електрически пробег. Volvo EX30 привлича и българските потребители. Компактният електрически SUV модел, който наскоро беше обявен за Световен градски автомобил на годината, е изборът на всеки пети клиент на Volvo в България.

Голям е интересът и към електрическия флагман EX90. Производството му стартира това лято в САЩ, а първите бройки у нас се очакват към края на годината.