Начало Автомобилни новини Volvo EX90 с премиера на Автомобилния салон София 2024

Volvo EX90 с премиера на Автомобилния салон София 2024

85
0
Volvo EX90

Volvo Cars ще посрещне посетителите на софийското автомобилно изложение на „най-екологичния и зелен щанд“. Всички експонати на шведската марка ще бъдат електрически или plug-in хибридни автомобили.

Посетителите на автосалона ще имат възможността да се запознаят с върховите моделите на Volvo. Те предлагат оптимален комфорт, динамика и най-съвременни технологии за безопасност. Качества, с които шведската марка е известна по света и които задават стандартите за бъдещето на автомобилите.

Премиерно представяне на изцяло електрическия флагман EX90 в България

Volvo EX90 ще дебютира у нас само няколко седмици след съобщението, че първите автомобили вече са на път към клиентите. Звездата в електрическото семейство на Volvo ознаменува нова ера в историята на компанията и е пионер в много области. Това е първият автомобил на марката с лидар и първият с core computing technology. Освен това е първият модел на Volvo с двупосочно зареждане. Тази техника допринася за по-балансирана мрежа и по-широко използване на възобновяеми енергийни източници. EX90 първи в света предлага Abbey Road Studios Mode с опционалната аудиосистема Bowers & Wilkins от най-високо ниво. Моделът е изграден върху следващо поколение напълно електрическа технологична база с автономен пробег до 600 км. Интериорът е изработен от устойчиви и рециклирани материали. Най-съвременни системи за автономно шофиране и свързаност осигуряват повече комфорт и сигурност. Според производителя те „правят автомобила най-безопасният, създаван някога от Volvo“. Най-мощната версия на модела разполага с 517 к.с. и 910 Нм въртящ момент, които гарантират запомнящо се изживяване зад волана.

EX30 – компактната звезда в електрическото семейство на Volvo

Volvo EX30 е автомобил с ярък характер и впечатлява с безопасност, скандинавски дизайн и технологии, ориентирани към човека. Моделът има блестящ старт – беше избран за Световен градски автомобил на годината.  Той вече е в челната тройка на най-продаваните електрически автомобили в Европа и се предлагас различни батерии и задвижвания. Така клиентът получава възможност да избира пробег, мощност или разход според нуждите си. Топверсията Twin Motor Performance ускорява от 0 до 100  км/ч  за 3,6 сек и официално е най-динамичното Volvo, създавано някога. EX30 е проектиран с акцент върху устойчивостта. Автомобилът използва рециклирани материали в интериора си, като същевременно предлага простор и комфорт за водача и пътниците. Високотехнологичният интерфейс осигурява свързаност с различни мобилни устройства и интеграция с Google Assistant.

Електрическият кросоувър Volvo C40

Моделът C40 е първият електрически автомобил на марката, създаден изцяло без опция за двигател с вътрешно горене. Той съчетава скандинавски дизайн с технологични иновации. C40 се отличава със спортен екстериор, купеобразна линия на покрива, високотехнологичен интериор и предлага динамично шофиране и стабилност на пътя. SUV моделът е създаден с акцент върху безопасността, включвайки системи като автоматично аварийно спиране и откриване на пешеходци. Те го правят подходящ както за градска среда, така и за дълги пътувания. Удоволствие на пътя доставят бързо ускорение и изключителната стабилност в завоите.

На автоизложението Volvo ще покаже и световните си бестселъри XC60 и XC90. Те ще бъдат представени в plug-in хибридно изпълнение, осигуряващо мощност от 455 к.с. и електрическа автономност.

Най-продаваният модел у нас е XC90

Със своята елегантна визия и премиум излъчване Volvo XC90 е един от най-разпознаваемите модели на марката. Интериорът се отличава с уют, високо качество на материалите и предлага щедро пространство на мечтан семеен автомобил. Моделът предоставя едно от най-богатите стандартни оборудвания за безопасност в бранша и се грижи за истинските важните неща в живота.

Volvo XC60 във версия Black Edition

Специалното изпълнение на SUV модела XC60 предлага „неповторимо стилово изживяване с още по-впечатляващ външен вид и премиум характеристики“. Black Edition е се откроява с изцяло черен екстериор, матови алуминиеви джанти и стилови елементи, подчертаващи спортния характер на автомобила. Интериорът на Black Edition с черни кожени седалки и висококачествени материали създава усещане за лукс и елегантност. XC60 съчетава мощни двигатели и комфорт на високо ниво с впечатляващи характеристики за безопасност.

Безспорно звездата на изложението ще бъде Volvo EX90 – “компютър на колела“, който демонстрира бъдещето на електрическата мобилност и технологиите. С този модел и другите изцяло електрически предложения Volvo показва, че луксът и иновациите могат да вървят ръка за ръка с устойчивото развитие и грижата за планетата.