Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Норис начело във втората тренировка за Гран при на Белгия

Норис начело във втората тренировка за Гран при на Белгия

3417
0
Ландо Норис
Ландо Норис, снимка Макларън

Ландо Норис беше най-бърз във втората свободна тренировка за Гран при на Белгия. Пилотът на Макларън записа време за 1:42.260 мин. Втори се класира съотборника му Оскар Пиастри. Третото място остана за Макс Верстапен от Ред Бул.

Времето преди началото на сесията беше подобно на това от първата тренировка. Температурата на въздуха беше 22 градуса, а тази на асфалта- 36. Пистата беше напълно суха, въпреки очакванията за леки валежи.

Верстапен пръв напусна пистата след старта на втората петъчна тренировка. Пилотът на Ред Бул ще потегли с 10 места назад в неделя заради нов двигател. В първата сесия Верстапен беше най-бърз. Това го прави фаворит за надпреварата, като се има предвид свежия двигател и предишните му резултати на Спа.

Верстапен водеше в класирането след първите 10 мин. от сесията. Нидерландецът записа време за 1:43.399 мин. с гуми медиум. Втори на 0.232 сек. беше Норис, чието време беше с меки гуми. Трети беше Сайнц, следван от Ръсел, Пиастри, Перес, Льоклер и Хамилтън. Окон също правеше обиколки на пистата. По време на паузата между двете сесии стана ясно, че Бруно Фамен спира да ръководи Алпин след края на август. Все още не се знае кой ще бъде негов наследник

23 мин. след старта на сесията Сайнц сложи меки гуми и оглави класирането с време за 1:43.098 мин. Уикендът в Белгия ще бъде много важен за Ферари, тъй като ще разкрие дали инженерите на тима са се справили с подскачането, което се появи миналия месец. Веднага след това Пиастри поведе с време за 1:42.275 мин. Втори на само 2 хилядни остана Верстапен.

Пиастри водеше колоната след преполовяването на втората свободна тренировка за Гран при на Белгия. Втори на само 2 хилядни беше Верстапен. Льоклер беше трети, следван от Сайнц, Ръсел, Магнусен, Перес, Строл, Норис и Хамилтън. Постижението на седемкратния световен шампион беше записано с медиум гуми.

Норис оглави класирането с обиколка за 1:42.260 мин. Британецът потвърди очакванията, че Макларън продължава страхотното си представяне последно време. Междувременно състезателите започнаха да правят състезателни симулации със средно твърди гуми на Пирели.

В следващите минути F1 пилотите правеха състезателни симулации на пистата в Белгия с гуми медиум. Норис и Пиастри продължаваха да показват отлично темпо, както и Рикиардо. Льоклер и Сайнц правеха дълги серии с меки гуми. Същевременно родителите на Пиер Гасли бяха в бокса на Алпин.

До края на втората тренировка нямаше размествания в класирането. Следователно Норис финишира първи, следван от Пиастри и Верстапен. Четвърти и пети се класираха Льоклер и Сайнц. Шестото място остана за Ръсел. В топ 10 влязоха още Окон, Магнусен, Перес и Хамилтън.