Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Хамилтън начело във втората тренировка в Барселона, Сайнц и Норис на по-малко...

Хамилтън начело във втората тренировка в Барселона, Сайнц и Норис на по-малко от десета зад него

3452
0
Люис Хамилтън
Люис Хамилтън, снимка Мерцедес

Люис Хамилтън (Мерцедес) оглави класирането във втората тренировка в Барселона. Седемкратният световен шампион записа обиколка за 1:13.264 мин. Втори на само 22 хилядни остана Карлос Сайнц с Ферари. Трети на 55 хилядни от Хамилтън остана Ландо Норис от Макларън.

Условията преди началото на втората петъчна тренировка бяха сходни с тези от първата. Температурата на въздуха беше 25 градуса по Целзий, а тази на асфалта- 43. Нямаше вероятност за валежи по време на сесията.

Всички пилоти напуснаха бокса след старта на толкова важната тренировъчна сесия на пистата в Барселона. Хамилтън поведе колоната на изхода на пита, следван от Ботас и Норис. Повечето пилоти разчитаха на средно твърдите гуми на Пирели, с изключение на Албон, Сарджънт, Жу и Пиастри.

Норис зададе темпото след първите минути от втората свободна тренировка в Барселона. Британецът записа време за 1:14.197 мин. Зад него бяха Ръсел, Хамилтън, Верстапен, Льоклер и Сайнц. Трикратният световен шампион беше недоволен от баланса на своя болид. По-рано тази седмица Верстапен направи таен тест на Имола с RB18

Ръсел оглави класирането след изминаването на 1/4 от сесията. Състезателят на Мерцедес показваше много добра скорост на пистата и закова хронометъра на 1:14.089 мин. Втори и трети бяха Норис, Хамилтън, Верстапен, Сайнц и Льоклер. Механиците на Астън Мартин работиха по колата на Алонсо. Двукратният световен шампион тества новите компоненти по AMR24.

С напредване на тренировката пилотите започнаха да слагат меки гуми. Това позволи на Сайнц да оглави класирането с време за 1:13.286 мин. Втори на по-малко от половин десета беше Норис, следван от Льоклер, Ботас и Хюлкенберг. Верстапен даде трето време, докато Хамилтън изпревари Сайнц с 22 хилядни и поведе. Същевременно Жу се оплака от действията на Цунода.

Хамилтън водеше след преполовяване на втората свободна тренировка в Барселона. Втори беше Сайнц, следван от Норис, Верстапен, Льоклер, Ботас, Магнусен, Хюлкенберг, Ръсел и Цунода. В дъното на колоната се намираха Перес, Рикиардо и Алонсо. Мексиканецът имаше някакъв проблем с болида, тъй като беше направил само 2 тура от началото на сесията.

Пилотите продължава да правя квалификационни симулации в следващите десетина минути. Хамилтън продължи да води пред Сайнц и Норис. Гасли даде четвърто време, следван от Верстапен, Льоклер, Пиастри, Ръсел и Окон. Перес се върна на пистата с меки гуми. Мексиканецът даде 13-то време и изоставаше сериозно от челото. Льоклер беше в бокса, където механиците работеха усилено по неговия автомобил.

15 минути преди финала на сесията в Барселона пилотите отново излязоха на трасето и правеха състезателни симулации. В бокса останаха Льоклер, Гасли и Перес. Тримата имаха проблеми в своите автомобили.

До края на втората тренировка в Барселона нямаше размествания в челото. Следователно Хамилтън финишира на първа позиция, плътно следван от Сайнц и Норис. Четвърти изненадващо се класира Гасли. Пети и шести бяха Верстапен и Льоклер. В челната десетка влязоха още Пиастри, Ръсел, Окон и Ботас.