Начало Картинг Второ място за Алекс Лазарус на финала в Лонато

Второ място за Алекс Лазарус на финала в Лонато

5
0
Алекс Лазарус
Алекс Лазарус, снимка Pure Speed Racing

Второ място на финала в клас X30 Mini спечели българският пилот Алекс Лазарус в последния кръг от италианския шампионат IAME Series на пистата „Саут Гарда” в Лонадо. Лазарус стартира в два различни шампионата в два поредни уикенда и демонстрира, че е постигнал прогрес в бързината и битката за позиции.

Лазарус се класира 4-и в квалификацията в събота. В неделя той записа две трети и едно пето място в маншовете. Това му отреди трето място в класирането за трите манша и съответно трето място на стартовата решетка. На финала Лазарус стартира трети, успя да мине едно място напред и завърши втори, на по-малко от половин секунда от победителя Ахиле Реа от Италия.

„Алекс винаги кара добре в Лонато. Сега обаче беше много бърз. Ако имаше още една обиколка, щеше да спечели. С всеки тур ставаше все по-бърз и записа най-бърза обиколка във финала“, обясни бащата на Алекс Джо Лазарус. „Преди финала се наложи да сменим двигателя, тъй като имахме леки притеснения. Това в крайна сметка се оказа правилно решение.“

Това е пореден силен резултат за Алекс Лазарус. Миналия уикенд той участва в състезателния уикенд на пистата в Сарно. За нещастие, контакти със съперници лишиха българина от класиране в челото.