Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари без съмнение бяха по-бързи, смята Ботас

Във Ферари без съмнение бяха по-бързи, смята Ботас

59
0

Валтери Ботас заяви, че според него от Ферари днес са били по-бързи от Мерцедес. Финландският пилот на Сребърните стрели завърши на 3-а позиция в състезанието в Австралия, като в първата фаза от надпреварата до спиранията в бокса бе далеч от съотборника си Люис Хамилтън. Във втората половина той започна да го застига с по-новите и по-запазените си гуми софт, но не достатъчно, за да го атакува.

„Като отбор свършихме добра работа по отношение на колата, с която разполагахме, обясни Ботас. – Но Ферари бяха по-бързи днес. Няма съмнение в това. Те свършиха страхотна работа за това състезание, която бе по-добра от нашата. При мен основното нещо беше първата серия от обиколки. Имах много трудности с гумите ултрасофт.

Пързалях се, като нямах сцепление на предницата и задницата. Особено след 10-ата обиколка. Не беше лесно. Но след като сложихме гумите софт, усещането за колата беше много добро. Беше чудесно тя да се кара. Но вече беше твърде късно, а и още ми липсваше скорост. Като цяло не беше лошо състезание за нас.”

Хамилтън, който завърши втори зад победителя Себастиан Фетел, каза, че ранното му спиране в бокса в 17-ата обиколка е било необходимо, тъй като е загубил напълно сцепление в гумите. Британецът водеше и след питстопа си се върна на пистата зад Макс Верстапен. Това позволи на Фетел с чисто трасе пред себе си да направи няколко бързи обиколки и след бокса си да излезе начело.

„В надпреварата имах трудности с гумите, обясни Люис. – Трябваше да спра по-рано, тъй като останах без грип. Влязох в бокса и след това бях блокиран зад една от колите на Ред Бул. Но реално имах проблеми със сцеплението още от самото начало. Себастиан винаги успяваше да отговори на времената ми за обиколка и в повечето време щеше да прави по-бързи обиколки от мен.”