Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Във Ферари вече са уверени, че могат да се борят за титлата

Във Ферари вече са уверени, че могат да се борят за титлата

40
0

В екипа на Ферари са уверени, че вече могат да се борят за титлата този сезон. Това заяви президентът на Скудерията Серджо Маркионе.

Себастиан Фетел спечели 3-ия кръг от сезона в Бахрейн и записа втората си победа за годината, излизайки еднолично начело в шампионата на 7 точки пред Хамилтън. С успеха и 4-ото място на Кими Райконен тимът от Маранело поведе и в класирането при конструкторите с 3 точки пред Мерцедес.

„Огромно удовлетворение е да се върнем на най-високото място на подиума със Себастиан, заяви Маркионе след финала на състезанието в Бахрейн. – И по-важно, сега сме напълно уверени, че победата ни в Мелбърн не е била единичен случай и ще бъдем на преден план в шампионата до края.

Най-накрая имаме конкурента кола и е важно да знаем с какво темпо трябва да я развиваме за всяко следващо състезание. Всички тези резултати са плодовете на изключително здравата работа в Маранело. Комплиментите ми са не само за Себ за постигнатото на Сахир, но за целия тим. Наясно сме, че имаме да извървим дълъг път пред нас, за да стигнем до желания финал.”