Начало Рали WRC – рали Акрополис 2011 – Хирвонен: Не дойдохме в Гърция за...

WRC – рали Акрополис 2011 – Хирвонен: Не дойдохме в Гърция за трето място

57
0

Форд и пилотът им Мико Хирвонен не бяха дошли в Гърция за третото място и определено чувстват разочарование. Това сподели финландецът на заключителната пресконференция след рали Акрополис 2011.

Състезателите на Форд Мико Хирвонен и Яри-Мати Латвала не успяха да се преборят със съперниците си от Ситроен, този път в рали Акрополис. Хирвонен се класира 3-и, а Латвала остана едва 9-и заради техническите проблеми, които го забавиха през първите два дни на надпреварата. Както обясни Хирвонен обаче не е ясно къде точно се корени проблемът.

– Наистина се опитах, но ни бе нужно повече сцепление – коментира Хирвонен. – Трябваше да направим промени по колата, защото в началото не бе никак лесна за каране. Настройките бяха по-меки от необходимото. Не дойдохме за третото място и сега се чувстваме разочаровани, защото в три поредни ралита не успяваме да реализираме потенциала си.

По повод на предстоящото рали Финландия, което ще е домашно за пилота, а Форд там се радват на предимство, Мико заяви:

– Във Финландия всичко е възможно. Но това е просто едно рали от целия календар.

Навигаторът Ярмо Лехтинен допълни:

– Натискаме здраво в отсечките, карането ни не е зле, колата не е зле, а накрая сме разочаровани. За Финландия изобщо няма да се напрягаме, чакаме с нетърпение домашното си рали.

Рали Финландия е следващият кръг от календара на WRC, който ще се проведе в периода 28-31 юли.