Начало Рали WRC – рали Акрополис 2011 – Ожие: Използвахме стратегия и спечелихме

WRC – рали Акрополис 2011 – Ожие: Използвахме стратегия и спечелихме

93
0
рали Акрополис 2011,Себастиен Ожие

Използвахме стратегия, но това е позволено от правилата и в резултат спечелихме – коментира Себастиен Ожие на пресконференцията след приключването на рали Акрополис 2011.

Използването на тактика и заповеди от бокса, и то в този на Ситроен, бе най-често коментираната тема по време на рали Акрополис. Това бе валидно особено за вчера вечерта, когато междинните времена от последната отсечка на Себастиен Ожие не бяха налични. В резултат съотборникът му Себастиен Льоб не успя да прецени темпото си и се оказа, че трябва да стартира първи във финалния ден, т.е. да губи време с чистене на пътя. По тази причина Льоб бе бесен и се появиха твърдения за фаворизирането на Ожие от тима.

Коментарът на Ожие след края на рали Акрополис, което той в крайна сметка успя да спечели, бе:

– Стартът на рали Акрополис не бе особено добър за мен. Бях болен и не пиех достатъчно течности. Истина е, че използвахме стратегия, но това е позволено от правилата и спечелихме. В Гърция е допустимо, защото разликите са много малки и всеки би го направил. Другия сезон с новите правила ще бъде по-добре. Сега шансовете ми за шампионската тилата не са лоши, но не са и добри.

Победата в рали Акрополис, и то над Льоб, бе особено важна за Ожие. Причината е, че след катастрофите си в Мексико и Аржентина, докато водеше, бе обвинен, че не издържа на напрежението, оказвано му от следващия го Льоб. Този път обаче избраната тактика и психическа нагласа сработиха.