Начало Други WTCC: Габриеле Таркини пръв и във втората част на квалификацията

WTCC: Габриеле Таркини пръв и във втората част на квалификацията

47
0
Габриеле Таркини

Опитният бивш пилот във Формула 1 Габриеле Таркини записа най-добро време и във втората квалификационна сесия на Монца, където върви първият състезателен уикенд от световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

В 10-минутната сесия (първата бе 20 минути) той направи само 4 обиколки, от които 2 бързи и изпревари тримата пилоти на Шевроле Иван Мюлер, Роб Хъф и Ален Меню (те имаха с по един тур повече).

Така за първи път от Валенсия през 2010 г. насам (близо 30 надпревари) Шевроле бяха победени в тренировка за място на стартовата решетка.

И самият аз съм изненадан от скоростта на колата си и качествата на новия двигател (1,6, турбо, 310 к.с.), който бе сглобен буквално в последните часове и имах само една обиколка с него в тренировките – сподели Таркини. – В решителната фаза на втората част ми помогна присъствието на Шевроле-ти пред мен, тъй като използвах въздушната им диря.

Италианецът допълни, че не е убеден, че ще е чак толкова бърз в състезанието, на което Роб Хъф контрира с твърдението, че според него противникът се преструва и Сеат реално са с далеч по-висока скорост, отколкото миналия сезон.

Шампионът Иван Мюлер пък остана втори и той също съвсем не бе изненадан от резултата.

Познавам вече много години Таркини, който може да не е много млад, но е все така много бърз. Ние използвахме перфектна тактика, водейки се един след друг, но и това не е помогна срещу него. Скоростта сега като цяло със секунда по-добра от постиженията миналата година. А и 40-те кг баласт [в колите ни] също имаха определена роля за този резултат – каза още французинът.