Начало Други WTCC: Меню и Мюлер спечелиха стартовете в Мароко

WTCC: Меню и Мюлер спечелиха стартовете в Мароко

23
0
Ален Меню

Ален Меню и Иван Мюлер спечелиха стартовете в Мароко от третия кръг на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC). Заедно със съотборника си Роб Хъф те заеха подиумите и след двете надпревари, утвърждавайки превъзходството на Шевроле през 2012 г.

Сериозна суматоха преди стартовете създаде Габриеле Таркини. Италианският пилот бе наказан от стюардите и първоначално пратен в дъното на грида. Причината бе, че автомобилът му бе под допустимото тегло след квалификацията. След обжалване обаче му бе отнето само времето от Q2 (пето) и това го прати 12-и на решетката.

Резултатът от първото състезание бе пореден триумф на Шевроле, като пръв бе Меню, следван от Хъф и Мюлер. Това бе втори успех за швейцареца след първото му място във Валенсия (във втория старт). Дори излязлата кола за сигурност не повлия на темпото му.

Спирах малко по-рано в повечето завои, но не губех прекалено много време, а и щадях спирачките. Трябва обаче да дадеш най-доброто от себе си, за да победиш съотборници като моите – коментира Меню.

Мюлер води борба за позицията си и задмина при летящия старт Том Коронел, но не пробва да изпревари Хъф. Французинът сподели, че темпото на трите Шевроле-та е било много близко и не е имало особено разумно да се бори с тях, след като съперниците им бяха толкова близо.

Четвърти финишира Пепе Ориола, следван от Стефано ДАсте, Франц Енгстлер, Том Чилтън, Коронел, Норберт Михелиц и Дарил ОЙънг.

Вторият старт бе взет от Иван Мюлер. С четвъртата си победа за сезона шампионът увеличи аванса си във временното генерално класиране на WTCC. Той бе седми на обърнатата стартова решетка и за пет тура си проправи път до лидерството.

Втори отново бе Хъф, а трети се нареди другият пилот на Шевроле Меню.

Работим добре като екип. Не гонех Иван, а го оставих да намира пролуките в трафика, после само го следвах. Мисля, че всички бяха изненадани колко бързо се измъкнахме в челото – обясни Роб.

Том Коронел зае 4-ото място в това второ състезание по уличното трасе в Маракеш. След него се наредиха ДАсте, Джеймс Наш и т.н.

Мюлер води при пилотите със 130 точки. Втори с 24 по-малко е Ален Меню, а Хъф заема третата позиция с 88 пункта.