Начало Други WTCC: Шевроле се върнаха на върха в квалификацията на Хунгароринг

WTCC: Шевроле се върнаха на върха в квалификацията на Хунгароринг

65
0
Роб Хъф

Пилотите на Шевроле се върнаха на върха в квалификацията на Хунгароринг след разочароващото си представяне миналата седмица на Словакия Ринг в битката за разпределие местата на стартовата решетка. Тримата състезатели със светлосини Круз-ове бяха най-бързи и ще са начело на грида за утрешния първи старт от поредния кръг на световния шампионат за туристически автомобили (WTCC).

Иван Мюлер спечели полпозишъна, побеждавайки съотборниците си Роб Хъф и Ален Меню съответно с четвърт и с половин секунда. Най-сериозната конкуренция отново дойде от страна Габриеле Таркини (Сеат), който даде четвърто време. 10-а позиция и следователно първа позиция за втората надпревара (при обърната стартова решетка) взе Франц Енгстлер.

Шевроле поеха инициативата от самото начало, като Хъф записа 1:55.571 мин. В средата на Q1 Меню го задмина с 1:55.415, но скоро бе изпреварен от Мюлер (1:55.357). Британецът и французинът успяха да подобрят още постиженията си преди края на времето.

Най-разочарован след първата част бе Том Коронел, тъй като не само че му липсваше скорост, а и остана едва 19-и.

Завърналият се в шампионата екип на Лада пък нямаше късмет. Джеймс Томпсън даде време в първия си бърз тур, но веднага след това спря с технически проблем.

В Q2 битката бе решена, след като Мюлер и Хъф минаха под 1:55 мин за обиколка. Таркини за малко бе трети преди Меню с последния си бърз опит да го измести от тази позиция.