Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ярно Трули най-бърз на тестовете,Макларън първи в свободната тренировка

Ярно Трули най-бърз на тестовете,
Макларън първи в свободната тренировка

41
0

Ярно Трули (Рено) бе най-бърз в първата сесия тестове според новата програма на уикендите в Гран при от Формула 1. В продължение на два часа пилотите на Рено, Ягуар, Джордан и Минарди бяха на пистата Албърт парк преди първата свободна тренировка.
Трули изпревари любимеца на австралийците Марк Уебър само с 0,09 сек. Екипът на Рено се възползва максимално от възможността да направи предварителни тестове, като и двамата титуляри, и тест пилотът Алън Макниш бяха на трасето. Тримата навъртяха общо 119 обиколки. Междувременно дебютантите Антонио Пицония, Кристиано да Мата и Джъстин Уилсън разучаваха пистата.
Никой не се завъртя по време на тази тренировка, но няколко пилоти настъпиха тревата.
Времената от тестовете:
1. Трули 1:28.125
2. Уебър 1:28.213
3. Фисикела 1:28.225
4. Алонсо 1:28.339
5. Макниш 1:29.557
6. Фърман 1:30.325
7. Верстапен 1:30.458
8. Пицония 1:30.502
9. Уилсън 1:31.187

Тимът на Макларън диктуваше темпото по време на първата свободна тренировка за Гран при на Австралия днес сутринта. Най-добро време даде Кими Райконен, следван от съотборника си Дейвид Култард. Двамата регистрираха най-добрите си постижения пет минути преди края на сесията, като те единствени слязоха под 1:27 мин.
Трети остана Трули, който обаче направи едва 7 обиколки след сесиите рано сутринта. Четвърти се нареди Рубенс Барикело, а световният шампион Михаел Шумахер бе шести.
По принцип обаче малцина изразиха задоволство от добрите времена в свободната тренировка. За Макларън-ите например се предполага, че са карали в края на сесията с много малко гориво, тъй като подобрението на времената им бе значително. Пилотите на Уилямс пък направиха по една бърза обиколка от 1:27 мин в началото и след това нито един от тях не успя да подобри постижението си.
Тренировката бе ужасна за екипа на БАР, след като и Вилньов, и Бътън получиха повреди в двигателите.