Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер отлага решението за пилотите си

Заубер отлага решението за пилотите си

68
0

Екипът на Заубер няма да обяви кои ще са пилотите на отбора през 2018 г. по време на последния състезателен уикенд от сезон 2017 г. във Формула 1. Шефът на тима Фредерик Васьор обясни, че решението е отложено поне до следващата седмица.

„Бях прекалено оптимистично настроен. Въпрос на дни е, но не мисля, че ще се случи по време на уикенда“, обясни той, цитиран от motorsport.com. „Много по-вероятно е решението да стане ясно другата седмица. Не е трудно, но не е приоритет за отбора. Разбирам, че за медиите е по-интересно, а за пилотите – вероятно още повече. Но ние имаме и други въпроси за обсъждане освен избора на пилоти.“

Смята се, че единствената въпросителна в Заубер е кой ще е съотборник на Шарл Льоклер – Маркус Ериксон, който има добри връзки със собствениците на отбора или Антонио Джовинаци – протеже на доставчика на двигатели за швейцарския екип Ферари.

Васьор обясни също така, че досега не е обсъждал евентуалното ребрандиране на задвижващите системи Ферари с Алфа Ромео. За евентуално връщане на марката във Формула 1 се говори от доста време, но досега нямаше реални стъпки в тази насока.

Във втората петъчна свободна тренировка на пистата Яс Марина настоящите състезатели на Заубер Паскал Верлайн и Ериксон бяха на 17 и 18-а позиция.