Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заубер е готов за първия старт от сезона, в който празнува 25...

Заубер е готов за първия старт от сезона, в който празнува 25 години в F1

51
0

Тимът на Заубер е готов за първия старт от сезона, в който празнува 25 години във Формула 1. Надпреварата традиционно е Гран при на Австралия. През 2017-а тя не само ще открие сезона, но ще е и първото състезание на новите – по-бързи и по-широки – болиди в Гран при.

След направени повече от 3600 км в тестовете на пистата Каталуния в Испания швейцарският екип се чувства добре подготвен за старта на Албърт парк.

„Харесвам много Мелбърн, тъй като е фантастично място”, сподели Маркус Ериксон. „Феновете и атмосферата там са просто великолепни, а и аз нямам търпение сезонът най-после да започне. Отивам в Мелбърн в позитивно настроение след тестовете и цялата подготовка. Сега трябва да разберем как ще се получат нещата по време на първия истински състезателен уикенд с новата кола. Албърт парк е сложно трасе, тъй като е комбинация от постоянна писта и улична конфигурация. Като цяло мисля, че ще е сложно да се намерят правилните настройки, но съм уверен, че ще се справим.”

Паскал Верлайн имаше известни проблеми през зимата, след като катастрофира тежко по време на Състезанието на шампионите в Маями (САЩ). Заради инцидента той пропусна първите тестове в Испания, но участва във втората сесия.

„Гран при на Австралия ще е много специална за мен, както и за Заубер. Тя ще е началото на новата ми роля като титуляр в швейцарския екип”, коментира немският пилот. „По време на втората седмица от предсезонните тренировки се запознах доста добре със Заубер C36-Ферари. Проведох и интензивна физическа подготовка през последните няколко седмици, така че се чувствам готов за първата надпревара от сезона. В момента нещата изглеждат обещаващи за мен, но не можем да сме напълно сигурни, докато не стигнем Мелбърн. Имам пълно доверие на тима.”