Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Загубихме състезанието на старта, призна Фетел

Загубихме състезанието на старта, призна Фетел

89
0
Яри-Мати Латвала

Себастиан Фетел заяви на подиума след Гран при на Русия, че е загубил надпреварата на пистата в Сочи на старта.

Пилотът на Ферари потегли от полпозишън, но бе изпреварен от Валтери Ботас. В края на състезанието германецът настигна съперника от Мерцедес и дори свали разликата помежду им под секунда, но така и не го доближи достатъчно, за да опита изпреварване и завърши втори. Скудерията взе двоен подиум в Русия благодарение третото място на Кими Райконен.

„Опитах всичко, за да настигна Валтери”, продължи Себастиан. „Мислех, че ще имам възможност на обратната права. Не бях сигурен обаче какво ще направи Фелипе Маса (когато двамата с Ботас го задминаваха с обиколка във финалния тур на състезанието – б.р.). В крайна сметка загубих, но това няма значение в моменти. Огромни поздравления за Валтери. Днешният ден е негов.”

Райконен каза от своя страна, че е можел да постигне само трети място, но ще се постарае за по-добро класиране следващия път.

„Стартът на сезона бе малко труден за мен. Изминалата седмица бе стъпка напред, но успяхме да сме едва трети. Ще продължим да работим, да подобряваме всичко, но е необходимо малките детайли да се напаснат, за да вземем първата позиция”, допълни Кими.

Шефът на тима Маурицио Аривабене заяви от своя страна, че не е разочарован от резултат, въпреки че пилотите му взеха първа и втора позиция в квалификацията и допълни, че шампионатът ще е интересен.