Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За F1 ще е прекрасно да има нови инвеститори, заяви Волф

За F1 ще е прекрасно да има нови инвеститори, заяви Волф

47
0

Спортният директор на Мерцедес Тото Волф заяви тази вечер на пистата Монца, че не е наясно с детайлите по сделката за евентуалното закупувате на 35,5% от акциите на Формула 1 от американците от Либърти Медия. Той обаче знае, че днес в падока Бърни Екълстоун е обсъждал въпроса с големия бос на Мерцедес д-р Дитер Цетче. Няколко влиятелни медии вече обявиха, че акциите, които сега са притежание на британския инвестиционен фонд СVC Кепитъл Партнърс, ще бъдат купени от янките за 8,5 милиарда долара.

„Аз наистина не знам детайли и дали това ще се случи идната седмица. Но смятам, че за Формула 1 е добре, че ще има нови акционери, нови инвеститори, които да промотират спорта”, каза Волф. „Нямам идея какво и как ще се промени, но ще е трудно да се надгради над тази империя, която е изградил Екълстоун – милиардни печалби и претъпкани трибуни като днес.”

На въпрос дали американският начин на промотиране на спорта не е твърде различен от европейския и как точно ще се променя представянето на Формула 1, Волф отговори, че няма представа. Австриецът допълни, че успехът на НАСКАР е нещо безспорно, но какво и как ще се случи, още никой не може да каже, и то не е обсъждано.

Волф бе откровен, че наистина за мнозина сезонът може и да не е така интересен, защото тимът на Мерцедес е на път да спечели всички състезания без едно. Спорът между пилотите обаче, което сега са разделени само от 2 точки, никога не е бил по-оспорван.