Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 За Люис бе лесно да обвини мен за инцидента в Бахрейн, заяви...

За Люис бе лесно да обвини мен за инцидента в Бахрейн, заяви Верстапен

66
0

За Люис Хамилтън е било лесно да обвини Макс Верстапен за инцидента между двамата в Бахрейн, тъй като холандецът е просто по-младият пилот. Това заяви холандецът преди началото на уикенда в Китай.

Двамата се удариха в началото на втората обиколка на състезанието на Сахир, в резултат на което пилотът на Ред Бул спука гума, а в последствие се оказа, че има и повреди по окачването и отпадна. Хамилтън продължи без сериозни поражения по колата и завърши 3-и.

„Просто и лесно е да обвиниш за инцидент по-младия пилот, каза Макс на пресконференцията на ФИА в Шанхай днес. – Но тези неща се случват и няма нужда да променяме нещо. Не съм говорил с Люис, но мога да го направя този уикенд.”

Верстапен заяви още, че няма да променя стила си на каране, като според него няма нищо притеснително и опасно в него: „Дали трябва да променям нещо? Не смятам, че съм направил нещо грешно. Просто се опитах да изпреваря колата пред мен. Имах шанс за това и опитах. Това е състезание.”

Макс каза още, че се надява на подиум, а защо не и на победа в предстоящото състезание в Китай, като според него колата му има отлично състезателно темпо, което от началото на сезона не беше демонстрирано.