Начало Други Загубата сега боли повече, отколкото миналата година, обявиха от Тойота

Загубата сега боли повече, отколкото миналата година, обявиха от Тойота

69
0

Пилотът на Тойота Камуи Кобаяши изрази голямото си разочарование от втората поредна загуба на 24-те часа на Льо Ман за японския тим. През миналия сезон на тима не достигнаха 5 минути да спечели прочутата надпревара за издръжливост.

През този сезон японските прототипи бяха най-бързи, но технически проблеми извадиха и трите коли от битката за победата, която взе Порше 2.

Според Кобаяши, който е бивш пилот на Заубер и Катерам във Формула 1, той и Тойота са щели да спечелят състезанието, ако колата с номер 7 е била докарана до бокса след проблемите със съединителя в 10-ия час. Тогава прототипът TS050 спря на завоите Порше и не можа да продължи надпреварата.

„В момента е много трудно, защото имахме страхотно темпо през целия уикенд, заяви Кобаяши. – Бяхме толкова конкурентноспособни, но имахме проблем със съединителя и не можахме да се върнем в бокса. Мисля, че ако бяхме успели, щяхме да сменил съединителя и да спечелим състезанието. Видяхме, че Порше 2 стоя в гаража 2 часа и ние можехме да сме пред тях. Затова сме много разочаровани.“

Кобаяши заяви още, че не е имало индикации за проблема, като в тима досега не са преживявали нещо подобно в тестовете и тренировките досега. „Нямаше какво повече да направя, коментира още японецът. – Опитах всичко, но колата не можеше да се движи. Чувствах се много комфортно в колата и бях готов да спечеля. Трябваше да успеем и затова ни боли още повече сега спрямо 2016 г.“