Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Заповеди от бокса не са решение според Верстапен; Рикиардо благодарен, че могат...

Заповеди от бокса не са решение според Верстапен; Рикиардо благодарен, че могат да се състезават

120
0
Даниел Рикиардо,Макс Верстапен

Макс Верстапен смята, че заповеди от бокса не биха били правилна посока на действие за Ред Бул вследствие на катастрофата между него и съотборника му Даниел Рикиардо. Двамата се сбутаха неколкократно по време на Гран при на Азербайджан, като последният удар бе най-тежък и отпаднаха.

„Не смятам, че да ни забранят да се състезаваме е правилното действие. Но, разбира се, ще говорим за случилото се и ще видим какво стана”, коментира Верстапен.

„Изтеглянето работеше наистина добре и в момента, в който той бе пред мен, пак го настигах. Вървяхме с подобна скорост и много близо един до друг. Преди това се състезавахме твърдо, но коректно. Да, случи се лекото чукване с гумата, но според мен това е възможно да стане. Разочароващо е за отбора. Загубихме много точки без каквато и да е нужда.”

„Не смятам, че е необходимо да говорим за вина, защото в крайна сметка ние се състезаваме и подобни неща се случват. Като пилот се бориш за всеки сантиметър, но естествено, не си щастлив, когато се сблъскаш със съотборника си. Нашите отношения обаче са много честни и разговаряхме веднага след надпреварата.”

Рикиардо отбеляза, че по-важното в момента е да се извинят на отбора си.

„Благодарен съм, че ни позволяват да се състезаваме, тъй като ние двамата обичаме надпреварата. Това е страхотно. На няколко пъти се доближавахме един до друг, закачихме се, на моменти бяхме на границата. За съжаление всичко приключи с удар и ситуацията не е приятна. Аз сметнах, че има пролука от вътрешната страна и след като тръгнах веднъж, нямаше как да се откажа. Но е ужасно как се чувства тимът в момента”, обясни австралиецът.

Стюардите не наказаха нито един от двамата за инцидента, но пилотите получиха официални предупреждения.